Sonoff TH i dwa termometry

cino111
Posts: 714
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Post

Sprawdź jeszcze na innym spi mode. Zobacz na DIO, jak nie to na pozostałych.
User avatar
eXtrem
Posts: 27
Joined: Mon Mar 04, 2019 8:41 pm

Post

cino111 wrote: Thu Mar 07, 2019 9:43 pm Sprawdź jeszcze na innym spi mode. Zobacz na DIO, jak nie to na pozostałych.
Próbuję na wszystkie sposoby i nic, niby przechodzi do końca instalacji ale sieci nie wysyła.
Jaki jest objaw uwalenia sonoffa?
User avatar
wojtas567
Posts: 2217
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

Skoro nadal możesz wgrać soft to wszystko działa no prawie :).
Pozdrawiam
Wojtek
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

@eXtrem czy udało Ci się wygrać z tym tematem? Pytam, bo mam tę samą sytuację, wgrałem, czyściłem, wgrałem i niby wszystko zakończone pomyślnie, ale nie rozsyła sieci.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
slawek
Posts: 2466
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Post

Mam taką płytkę NodeMcu v3 - wszystko się wgrywa i działa, ale ma uwalone wifi - pozostało z niej arduino... ;)
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Oki. Poradziłem sobie z tematem. Odłączyłem płytkę od konwerter i dałem tylko zasilanie z zasilacza 12V. Od razu zaczął świecić i pokazała się sieć
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
User avatar
Dawid84
Posts: 154
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Post

Mam taki problem wgrywam soft sonoff_ds18b20_v2.0_p4 ponieważ mam wersje płytki z 4 pinami czyli
VCC
RX
TX
GND
po wgraniu restartuje moduł i po włączeniu dioda zaczyna szybko mrugać w aplikacji wchodzę dodaj nowy sprzęt wszystko ok i na koniec wyskakuje komunikat URZĄDZENIE Z KTÓRYM NAWIĄZANO POŁĄCZENIE NIE JEST KOMPATYBILNE Z TYM KREATOREM
co robię źle
Pozdrawiam
Dawid
Zybi
Posts: 1511
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Post

Firmware w wersji v2.0 musisz dodać do Cloud-a "ręcznie" a nie za pomocą kreatora konfiguracji.
User avatar
Dawid84
Posts: 154
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Post

Czyli w przeglądarce wpisac 192.168.4.1 i wpisuje parametry sieci
Pozdrawiam
Dawid
Zybi
Posts: 1511
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Post

Tak

Return to “Sonoff TH”