Sonoff TH i dwa termometry

User avatar
Dawid84
Posts: 154
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Post

Zrobilem wpisalem wszystkie dane dalem save i dioda mruga wolniej tak ok 2sec swieci i 2sec nie
W cloud mam wlaczone dodawanie urzadzen
Pozdrawiam
Dawid
Zybi
Posts: 1511
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Post

Wejdź na stronę konfiguracyjną modułu i odczytaj Last State.
Być może błędnie wpisałeś jakiś parametr.
User avatar
Dawid84
Posts: 154
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Post

mam takie coś
LAST STATE: SSID Not found
Firmware: 2.0
GUID: EF68753F88BF1908ABBE72B039DC5A9C
MAC: DC:4F:22:43:A8:64
Sprawdzałem trzy razy czy dobrze wpisałem jest OK a nadal wyskakuje mi to samo SSID Not found
Pozdrawiam
Dawid
Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Dawid84 wrote: Tue Jun 04, 2019 10:38 am mam takie coś
LAST STATE: SSID Not found
Firmware: 2.0
GUID: EF68753F88BF1908ABBE72B039DC5A9C
MAC: DC:4F:22:43:A8:64
Sprawdzałem trzy razy czy dobrze wpisałem jest OK a nadal wyskakuje mi to samo SSID Not found
Sprawdź czy poprawnie jest wpisana nazwa sieci wifi i hasło.
Też na początku miałem ten problem.
Jak wprowadzasz dane konfiguracyjne z telefonu, ten lubi "dodać" na końcu spacje.
Tego na pierwszy rzut oka nie widać, ale jak na końcu będzie, czy to w nazwie wifi, czy to w haśle, ta spacja , moduł nie połączy się z Cloud-em.
User avatar
Dawid84
Posts: 154
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Post

udało połączył się pominąłem jedną kropkę w nazwie wifi w cloud jest w aplikacji też jest jako wyłącznik zasilania i termometr, mam czujnik temperatury i wilgotności AM2301 DHT21 i niestety nie pokazuje nic
Pozdrawiam
Dawid
Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Kilka postów wyżej piszesz, że wgrałeś soft z obsługą ds18b20, a w ostatnim poście piszesz, że podłączasz DHT21.
Przecież to są różne czujniki.
User avatar
Dawid84
Posts: 154
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Post

No fakt nie dopatrzyłem się tych różnic mój błąd to jest oczywiste że nie będzie działać.
Czy jest soft do tego TH z obsługą czujnika DHT21
Pozdrawiam
Dawid
User avatar
Dawid84
Posts: 154
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Post

Przeczytalem ten temat ale nie znalazlem opisu czy da się i jak podlaczyc 2 czujniki temp ds18b20 zeby w aplikacji widnialy 2 odczyty???
Pozdrawiam
Dawid
User avatar
Dawid84
Posts: 154
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm
Location: Piekary Śląskie

Post

Czy próbował ktos podlaczyc 2 czujniki temperatuey ds18b20 czy wogóle da sie.
Pozdrawiam
Dawid
User avatar
Espablo
Posts: 1754
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim

Post

Tak, ja próbowałem i kilku innych forumowiczów także. Jakbyś się trochę wysilil i przeczytał ten temat od początku to nie zadawalbyś takich pytań. Masz tam odpowiedź na Twoje pytania jaki soft i dalej jak podłączyć czujniki w tym sofcie. Na forum są także kompilacje gdzie można podłączyć kilka czujników na jednym pilnie.
Wystarczy poszukać i poczytać np to
viewtopic.php?f=24&t=4077
Poświęć chwilę i nie zadawaj pytań, na które odpowiedzi już masz na forum. Powielanie pytań nie dość, że robi bałagan na forum to jeszcze okropnie wkurza.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

Return to “Sonoff TH”