Google Home

User avatar
kris.sg
Posts: 413
Joined: Mon Aug 07, 2017 8:08 pm
Location: Przezchlebie

Post

Log z supla-server:

Code: Select all

NFO[11:49:59.804799] Connection accepted: 192.168.1.1:51980 ClientSD: 83 Secure: 1
INFO[11:49:59.991299] Cipher: AES128-SHA256, SSL Version: TLSv1.2, ClientSD: 83
INFO[11:50:00.079086] Device registration started. ClientSD: 83 Protocol Version: 16 ThreadID: 984 GUID: 6544D875
INFO[11:50:00.094038] Device registered. ID: 124, ClientSD: 83 Protocol Version: 16 ThreadID: 984 GUID: 6544D875 ResultCode: 3
ERR[11:50:22.749243] GoogleHomeGraph client error userId: 1, code=404, message={"message":"HomeGraph error message: Requested entity was not found."}
INFO[11:50:27.536562] Connection accepted: 192.168.1.1:52026 ClientSD: 51 Secure: 0
INFO[11:50:27.541159] Device registration started. ClientSD: 51 Protocol Version: 16 ThreadID: 988 GUID: 499275B5
INFO[11:50:27.556895] Device registered. ID: 39, ClientSD: 51 Protocol Version: 16 ThreadID: 988 GUID: 499275B5 ResultCode: 3
ERR[11:50:32.611216] GoogleHomeGraph client error userId: 1, code=404, message={"message":"HomeGraph error message: Requested entity was not found."}
INFO[11:50:33.723637] Connection accepted: 192.168.1.1:40412 ClientSD: 49 Secure: 1
INFO[11:50:33.749081] Cipher: ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256, SSL Version: TLSv1.2, ClientSD: 49
INFO[11:50:33.815717] Connection accepted: 192.168.1.1:36580 ClientSD: 64 Secure: 0
INFO[11:50:40.747114] Connection accepted: 192.168.1.1:51921 ClientSD: 98 Secure: 1
INFO[11:50:40.920202] Cipher: AES128-SHA256, SSL Version: TLSv1.2, ClientSD: 98
INFO[11:50:40.986695] Device registration started. ClientSD: 98 Protocol Version: 16 ThreadID: 999 GUID: 6544D875
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
krzych
Posts: 3
Joined: Wed Oct 30, 2019 7:51 am

Post

Witam,
mam taki komunikat

"Ustawienia nie zostały zapisane!
Konfiguracja została zmieniona z innego miejsca (np. inne okno przeglądarki, aplikacja mobilna lub urządzenie). Musisz odświeżyć konfigurację zanim wprowadzisz kolejne zmiany.
Odświeżenie konfiguracji nadpisze zmiany wykonane w formularzu.
Odśwież konfigurację"

Niestety nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Na wszystkich dostępnych komputerach sprawdzałem i nie mogę nic zmienić, hasło otwarcia bramy.
Jakieś pomysły?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Ten problem jest prawdopodobnie rozwiązaniu w cloud v23.12
krzych
Posts: 3
Joined: Wed Oct 30, 2019 7:51 am

Post

pzygmunt wrote: Fri Dec 29, 2023 5:51 pm Ten problem jest prawdopodobnie rozwiązaniu w cloud v23.12
Działa, dzięki! :D
darius
Posts: 55
Joined: Mon Oct 24, 2016 7:35 pm

Post

Cześć
zachciałem po jakimś dłuższym czasie znów pobawić się z integracją GH z prywatną suplą.
Prywatna instancja supla-docker
SUPLA Cloud 24.03
certyfikat SSL - Let's Encrypt
wystawiona na porcie 4443

bez problemu zarejestrowałem prywatną instancję w supla.org

Później w aplikacji Google Home wybieram supla. Wypełniam mail adres serwera z portem:
Zrzut.png
przechodzę dalej i loguję się do instancji dostaję ekran zatwierdzania uprawnień:
1715847061800.jpg
i po kliknięciu przyznaj dostęp dostaję:
Zrzut3.png
Uprawnienia jednak się nadają widzę je w Cloud w sekcji bezpieczeństwo:
Konto (Odczyt), Kanały (Odczyt, Wykonywanie akcji), Sceny (Odczyt, Wykonywanie akcji), Urządzenia we/wy (Odczyt), Lokalizacje (Odczyt), Dostęp offline (Dostęp do konta kiedy jesteś niedostępny(a))


W logach kontenera Cloud widzę tylko wpis (dane zamaskowane x)

POST /oauth/v2/auth HTTP/1.1" 302 1356 "https://xxxxxx:4443/oauth/v2/auth?ad_us ... tate=xxxxx" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/124.0.0.0 Safari/537.36"


Testowałem kilkukrotnie w różnych odstępach czasu i cały czas to samo. Co może być przyczyną tego błędu?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Podaj dokładną datę wraz z godziną i minutą próby połączenia. Wyślij na priva adres url instancji. Sprawdzę po swojej stronie czy cos w logach widać.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jakie urządzenia masz na tym koncie ?
Próbowałeś z portem 443 ?
darius
Posts: 55
Joined: Mon Oct 24, 2016 7:35 pm

Post

z portem 443 przetestuję
czy muszę najpierw wyrejestrować z supla tą instancję z portem 4443 czy one będą widziane niezależnie?
przy próbie wykonania

Code: Select all

docker exec -it -u www-data supla-cloud php bin/console supla:register-target-cloud  [token]
Your instance seems to be registered already. If you have any problems integrating some of the apps, feel free to contact us.

Co do urządzeń to mam:
ZAMEL ROW 01 - 6szt
ZAMEL SRW 01 - 2szt
GOSUND SP 111 - 4 szt
YUNCHAN - 2 szt - brama wjazdowa i garaż
SONOFF 4CH - 1szt
SONOFF DUAL - 2 szt
SONOFF - 4 szt
WEMOS D1 MINI - 2szt
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Powinieneś wyrejestrować.
darius
Posts: 55
Joined: Mon Oct 24, 2016 7:35 pm

Post

udało mi się wyrejestrować instancję na porcie 4443 (tak mniemam)
niestety kiedyś musiałem już rejestować na porcie 443 ale coś tam poszło nie tak

wyrejestrować jej nie mogę bo dostaję:
Ta instancja SUPLA Cloud nie jest zarejestrowana, lub jest zarejestrowana przy użyciu innego adresu e-mail. (Błąd: 404)

a jak rejestruję to przechodzę pierwszy krok na https://cloud.supla.org/register-cloud
dostaję polecenie docker z tokenem

Code: Select all

docker exec -it -u www-data supla-cloud php bin/console supla:register-target-cloud [token]
próba jego odpalenia w konsoli wyrzuca jednak:
Your instance seems to be registered already. If you have any problems integrating some of the apps, feel free to contact us.

Czyli coś się po drodze nie udało.
Czy ja muszę coś grzebnąć w kontenerze by bo posprzątać czy to raczej po stronie supla.org coś zostało nieusunięte?

Return to “Google Home”