Integracja z Asystentem głosowym Google Home

ErroR
Posts: 14
Joined: Wed Jan 17, 2018 5:32 pm

Wed Feb 27, 2019 4:16 pm

Dwie sztuki ESP8266 do sterowania bramą garażową i wjazdową
User avatar
pzygmunt
Posts: 6440
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Feb 27, 2019 4:20 pm

Google tego nie zobaczy.
viewtopic.php?f=17&t=4260

Otwieranie bram będzie dostępne z poziomu asystenta jak wprowadzimy natywną obsługę scen.
ErroR
Posts: 14
Joined: Wed Jan 17, 2018 5:32 pm

Wed Feb 27, 2019 4:44 pm

Rozumiem. Tylko dziwi mnie to,że mimo dodania supli do google nie ma żadnego śladu, tak jak by supla z google się nie połączyła.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6440
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Feb 27, 2019 4:47 pm

Jeżeli nie masz żadnych wspieranych urządzeń to jedyny ślad to pojawiające się menu kontekstowe 'Odłącz" przy próbie ponownego dodania Supli.
ErroR
Posts: 14
Joined: Wed Jan 17, 2018 5:32 pm

Wed Feb 27, 2019 7:09 pm

Suplę do aplikacji googla mogę dodawać w nieskończoną ilość razy
User avatar
pzygmunt
Posts: 6440
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Feb 27, 2019 7:43 pm

Być może tak się dzieje jak google nie widzi żadnych urządzeń które może obsłużyć.
Waterlive
Posts: 5
Joined: Sat Nov 25, 2017 1:11 pm

Sat Mar 09, 2019 5:00 pm

Ja niestety po udanym powiązanu kont i konfiguracji również nie mogę sterować (widze urządzenia w . Zawsze otrzymuję komunikat "Sorry, I didn't get any response" ewentualnie wyniki wyszukiwania "światła w łazience" ;) . Mam row-01 i pnw-01.
woytas1
Posts: 42
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Sat Mar 09, 2019 6:35 pm

Mam ten sam komunikat. Posiadam ROW-01 i zsuplowanego sonoffa, ale mimo komunikatu urządzenia działają. Na początku miałem tylko zamela i nie było problemu(komunikat był cały czas) po dodaniu sonoffa zaczęło głupieć. Zacząłem eksperymentować z nazwami i teraz działają obydwa z asystentem.
ErroR
Posts: 14
Joined: Wed Jan 17, 2018 5:32 pm

Tue Mar 12, 2019 8:48 am

Na polskim asystencie jak narazie tak będzie. Będzie sterował suplą ale będzie odpowiedź "... didnt' get any response". Jeżeli nie steruje to pokombinujcie z nazwani urządzeń.
Aby asystent działał w 100% trzeba ustawić go w póki co w wersji angielskiej. Wtedy pytamy turn on .../ turn off ...

Pytanko, wiadomo kiedy pojawi się obsługa bram przez asystenta?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6440
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Mar 12, 2019 8:59 am

Jak wprowadzimy sceny chyba, że wcześniej uda się podciągnąć bramę pod "LOCK"
https://storage.googleapis.com/hc-eap/S ... Schema.pdf
Post Reply