Integracja z Asystentem głosowym Google Home

ogniwo
Posts: 19
Joined: Tue Aug 14, 2018 6:14 pm

Fri Mar 15, 2019 7:59 pm

ErroR wrote:
Tue Mar 12, 2019 8:48 am
Na polskim asystencie jak narazie tak będzie. Będzie sterował suplą ale będzie odpowiedź "... didnt' get any response".
A czemu? (w sensie czemu nie ma jakiejś odpowiedzi). Problem po stronie Googla, czy asystent faktycznie nie dostaje odpowiedzi z Supli?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6894
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Mar 15, 2019 8:22 pm

Asystent dostaje odpowiedź inaczej Supla nie przeszłaby weryfikacji Google-a. Jest to jeden z elementów jaki sprawdzają.
wsosniak
Posts: 328
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Wed May 15, 2019 5:07 pm

Czyżby dodali rolety ? :
https://www.androidpolice.com/2019/03/1 ... rt-blinds/

może też bramy już są ? na tym zdjęciu jakby to juz było zaimplementowane (ikonka LOCKS):
https://www.theverge.com/2019/3/13/1826 ... ve-support
wsosniak
Posts: 328
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Wed May 15, 2019 5:15 pm

sensory i temperatura też ogarnięta przez google ?:
https://community.home-assistant.io/t/g ... sors/72593
GOLDEN
Posts: 40
Joined: Sat Nov 04, 2017 4:45 pm

Sun May 19, 2019 2:22 pm

Witam

Myśle, że warto tutaj wkleić link do filmu.
Może komuś się przyda, pokazane krok po kroku.
Mnie zachęciło do eksperymentów z asystentem.
Choć na razie mam niewiele urządzeń

https://youtu.be/pp9Au0puTAQ

Pozdrawiam
GOLDEN!!!
szymboz
Posts: 1
Joined: Mon Jun 03, 2019 7:55 pm

Mon Jun 03, 2019 7:59 pm

Witam. Wiadomo coś z terminem integracji z roletami?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6894
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Jun 03, 2019 8:39 pm

Konkretnego terminu nie ma.
mareks6
Posts: 106
Joined: Sat Jan 13, 2018 4:39 pm
Location: Opole

Thu Jul 04, 2019 8:56 pm

Pytanie mam odnośnie wklejonej przez kolegę GOLDEN instrukcji video na YouTube.

Czy jeśli na telefonie Samsung Galaxy S9+ działa mi już asystent po polsku (zarówno słucha komend PL jak i odpowiada w PL) to kroki instrukcji od programu IFTTT też są wymagane?

Zainstalowałem, Google Home i połączyłem z suplą. Po wypowiedzeniu komendy "włącz światło w łazience dół" lu jakimkolwiek innym pomieszczeniu, zamiast coś włączyć to wywala mi wyniki wyszukiwań w internecie.

Z kolei jak powiem samo "włącz światło" to mam komunikat "Light: nie wiem które z tych urządzeń chcesz włączyć". Może to tylko kwestia nazw?

Na filmiku jest to nie wyraźne, ale chodzi tu pewnie o konkretne nazwy już pojedynczych kanałów widniejące na stronie supli pod hasłem "Podpis:"?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6894
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Jul 04, 2019 9:04 pm

Nazwy zmieniasz w aplikacji Google Home
mareks6
Posts: 106
Joined: Sat Jan 13, 2018 4:39 pm
Location: Opole

Fri Jul 05, 2019 9:14 pm

Niestety po zmianie nazw, a nawet dodatkowym ustawieniu pseudonimów mam nadal dokładnie te same objawy...

Wygląda na to że ten PL asystent chyba bardzo nie dopracowany lub coś jeszcze muszę gdzieś ustawić
Post Reply