Yunshan wgranie softu.

cino111
Posts: 714
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Post

Wyczyść tak jak napisałem tu viewtopic.php?f=30&t=4242&p=37902#p37902
darius
Posts: 55
Joined: Mon Oct 24, 2016 7:35 pm

Post

Czy moduł po wyczyszczeniu dalej wysyła krzaki do putty. Wgrałem soft od Espablo i sama procedura kończy się ok ale moduł nie rozgłasza WiFi. Mam 2 takie sztuki i jest to samo przy obydwu. Chciałem jednym z nich otwierać bramę garażowa.
User avatar
Espablo
Posts: 1754
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim

Post

Pokaż co pokazuje putty zaraz po uruchomieniu. Moduł rozgłasza sieć po chwili, czasem ponad 30s trzeba czekać.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
allbercik
Posts: 8
Joined: Thu Feb 07, 2019 5:04 pm

Post

Może mi ktoś podesłać soft od Zibi? Bo na Multiboard nie mogę uruchomić przycisku podłączonego pod GIO3. Potrzebuję obsługę Dht22, kontraktonu i przycisku dzwonkowego
allbercik@poczta.fm
vajera
Posts: 448
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Post

2 sztuki Yunshan kupione w promocji na Bangood - w obu przypadkach to samo:
podłączam do zasilacza 24V 0,65 A i 12 V 1 A - miga przez ułamek sekundy dioda przy ESP i koniec - żadnego rozgłaszania sieci (mam na myśli tą oryginalną). Oczywiście próba wgrania czegoś własnego też bez sukcesu.
Jest jakieś minimalne natężenie prądu, które ten moduł musi mieć do dyspozycji?
cino111
Posts: 714
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Post

W tych modułach nie ma softu który od razu rozglasza siec (chyba). Musisz wgrać suplę. Np Multiboard.
vajera
Posts: 448
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Post

OK - odpowiem sam sobie ;)

1. Zasugerowałem się tym artykułem
https://ucexperiment.wordpress.com/2016 ... ay-module/,

ale moje egzemplarze rzeczywiście nie posiadały żadnego software'u.

2. jeden "odpalił" w końcu na zasilaczu 12V 1A natomiast drugi był bardzo oporny na próby wgrania oprogramowania - pomogło dopiero podłączenie +5 V i GND od programatora bezpośrednio do zacisków zasilania Yunshan'a .
kaju666
Posts: 30
Joined: Wed Feb 16, 2022 12:48 pm

Post

hej

A ja mam jeszcze dziwniejszy problem.
Nie wiem czy nie zepsułem tego modułu lub może przyszedł niesprawny.

Mogę do niego wgywac soft czy to przez stronę GUI generic czy to nodemcu flasher.
Natomiast nic po tym się nie dzieje, wgrywa prawidłwo 100% i nic.
świeci się tylko niebieska dioda esp na stałe.

Dziwne jest to że mimo resetów nie potrzebuję zwroki BOOT a i tak wgrywa soft.
A z zworką nie wgrywa :)

testowałem też DOWNLOAD TOOL 3.9.2
ERASE bez problemu, FLASH bez problemu i 0 efektów, niebieska dioda sie pali i tyle.

Code: Select all

.
Uploading stub...
Running stub...
Stub running...
crc_efuse_4bit: 0
crc_calc_4bit: 12
case
case
case
C:\Users\K\Downloads\flash_download_tool_3.9.2
C:\Users\K\Downloads\yunshan+ds18b20\esp_init_data_default.bin
C:\Users\K\Downloads\yunshan+ds18b20
C:\Users\K\Downloads\yunshan+ds18b20\yunshan_gate_ds18b20_1024_DOUT_eagle.flash.bin
C:\Users\K\Downloads\yunshan+ds18b20
C:\Users\K\Downloads\yunshan+ds18b20\yunshan_gate_ds18b20_1024_DOUT_eagle.irom0text.bin
1 kill
test offset :  1032192 0xfc000
case ok
1 kill
test offset :  1032192 0xfc000
case ok
2 kill
test offset :  0 0x0
case ok
2 kill
test offset :  0 0x0
case ok
3 kill
test offset :  262144 0x40000
case ok
test offset :  1032192 0xfc000
case ok
test offset :  0 0x0
case ok
test offset :  262144 0x40000
case ok

Stub is already running. No upload is necessary.
crc_efuse_4bit: 0
crc_calc_4bit: 12
Compressed 41936 bytes to 29157...
Compressed 254012 bytes to 187898...
Compressed 128 bytes to 75...

 is stub and send flash finish
2022-03-26_10h52_09.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Yunshan wi-fi relay module”