sonoff sv ver. 1.0 plus Hormann ProMatic

Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Na multiboard umiem się zalogować.nie mogę dodać tego sonoffa SV z tym softem do supli
zokopian
Posts: 95
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Post

Jak wypełniłeś wszystkie dane i włączyłeś dodawanie nowych urządzeń, to powinien się dodać. Sprawdź dokładnie wprowadzone dane.
8x SRW-01, 1x SBW-01, 1x MEW-01,
1x TH 10, 7x Touch, 1x SV, 1x Basic R2,
2x S26, 4x mini, 2x POW R2, 1x S55,
3x Shelly 1, 1x nodemcu + BME 280,
2x H801. 4x Nous a1, 1x SP111, 1x NEO
1x MoesHouse, 1x SMTONOFF SMT002
1x Sonoff POW R3 25A
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

pojawia się komunikat.
urzAdzenie z którym nawiązano połączenie nie jest kompatybilne z tym kreatorem
zokopian
Posts: 95
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Post

Nie dodajesz urządzenia przez kreator w telefonie, tylko uzupełniasz dane w trybie konfiguracyjnym i włączasz na serwerze dodawanie nowych urządzeń. Urządzenie po poprawnym uzupełnieniu danych doda się automatycznie.
8x SRW-01, 1x SBW-01, 1x MEW-01,
1x TH 10, 7x Touch, 1x SV, 1x Basic R2,
2x S26, 4x mini, 2x POW R2, 1x S55,
3x Shelly 1, 1x nodemcu + BME 280,
2x H801. 4x Nous a1, 1x SP111, 1x NEO
1x MoesHouse, 1x SMTONOFF SMT002
1x Sonoff POW R3 25A
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Dane poprawie wpisana a urządzenie nie dodaje się .po naciśnięciu save pojawia się komunikat datę save
User avatar
lesny8
Posts: 2852
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Zrób restart urządzenia. Przy starcie się zarejestruje.
W Cloud nie zapomnij włączyć
rejestracja.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Dane wpisane restart zrobiony a nadal urządzenie nie dodane do supli.zielons dioda miga a jak nacisne przycisk na sonoffie to zapala się czerwona plus miga zielona .przekaźnik klika przy naciśnięciu.
zokopian
Posts: 95
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Post

Nie łączy Ci się z siecią - sprawdź dane do swojej sieci WIFI. Jak konfigurację przeprowadzasz na telefonie, to czasami dodaje spację na końcu - przeprowadź konfigurację urządzenia na laptopie.
8x SRW-01, 1x SBW-01, 1x MEW-01,
1x TH 10, 7x Touch, 1x SV, 1x Basic R2,
2x S26, 4x mini, 2x POW R2, 1x S55,
3x Shelly 1, 1x nodemcu + BME 280,
2x H801. 4x Nous a1, 1x SP111, 1x NEO
1x MoesHouse, 1x SMTONOFF SMT002
1x Sonoff POW R3 25A
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Konfiguracja na laptopie robię.co zauważyłem to sonoffa sam wchodzi w tryb konfiguracji a w instrukcji Zibi mówi żeby 5 razy na usnąć przycisk
User avatar
lesny8
Posts: 2852
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Wejdź na stronę konfiguracyjną i zobacz co jest w `Last state`.
Jeżeli nie podasz wszystkich niezbędnych danych do połączenia z siecią wifi, czyli SSID i hasło oraz danych do zarejestrowania czyli adres e-mail lub id lokalizacji i hasło do niej to za każdym uruchomieniem moduł będzie wchodził w tryb konfiguracji, dlatego sprawdź co jest w`Last state`.
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍

Return to “Sonoff SV”