sonoff sv ver. 1.0 plus Hormann ProMatic

zokopian
Posts: 95
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Post

Jakim programem, z jakimi ustawieniami i na jakiem systemie wgrywałeś ten soft?
Ja wrzucałem na win10pro x64, ESP Flash Download Tool 3.65 i musiałem SPI MODE ustawić na DOUT, na QIO nie mogłem się z nim dogadać. Oczywiście przed wgrywaniem czyściłem blankiem 1M.
8x SRW-01, 1x SBW-01, 1x MEW-01,
1x TH 10, 7x Touch, 1x SV, 1x Basic R2,
2x S26, 4x mini, 2x POW R2, 1x S55,
3x Shelly 1, 1x nodemcu + BME 280,
2x H801. 4x Nous a1, 1x SP111, 1x NEO
1x MoesHouse, 1x SMTONOFF SMT002
1x Sonoff POW R3 25A
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Lesny8 w last stare wifi-connecting
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Win7 32bit flash tools 1,2
zokopian
Posts: 95
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Post

A na routerze nie masz czasem włączonego blokowania nowo dodanych urządzeń?
8x SRW-01, 1x SBW-01, 1x MEW-01,
1x TH 10, 7x Touch, 1x SV, 1x Basic R2,
2x S26, 4x mini, 2x POW R2, 1x S55,
3x Shelly 1, 1x nodemcu + BME 280,
2x H801. 4x Nous a1, 1x SP111, 1x NEO
1x MoesHouse, 1x SMTONOFF SMT002
1x Sonoff POW R3 25A
User avatar
lesny8
Posts: 2852
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Wpisz jeszcze raz dane do połączenia z wifi czyli ssid i hasło, żeby wykluczyć błędnie wpisane parametry dostępu. Robisz to w miejscu gdzie na pewno masz zasięg?
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
elmaya
Posts: 1482
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: El Saucejo - Sevilla

Post

wifi 2.4 g lub 5G
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Inne sonoffa dodają się .ruter przy sonoffie SV i nadal nie dodany tak jakby nie było wifi w nim.chyba padnięty jest
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Jest możliwe że spaliło się coś od wifi w nim.tylko dziwi mnie fakt że łączy się z strona do konfiguracji supli.
zokopian
Posts: 95
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Post

Spróbuj jeszcze raz soft wgrać. Tym razem ustaw spi mode na DOUT. Oczywiście wcześniej wyczyść blankiem.
8x SRW-01, 1x SBW-01, 1x MEW-01,
1x TH 10, 7x Touch, 1x SV, 1x Basic R2,
2x S26, 4x mini, 2x POW R2, 1x S55,
3x Shelly 1, 1x nodemcu + BME 280,
2x H801. 4x Nous a1, 1x SP111, 1x NEO
1x MoesHouse, 1x SMTONOFF SMT002
1x Sonoff POW R3 25A
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Wszystkie sposoby już użyłem.za każdym razem blinkiem czyszczone.dzis nowy sonoffa otrzymałem i jego bez problemu dodałem.moze ktoś podejmie się u siebie tego sonoffa uruchomi.

Return to “Sonoff SV”