sonoff sv ver. 1.0 plus Hormann ProMatic

Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Lesny8 czy muszę coś ustawić w napędzie tzn w elektronice żeby było napięcie 24v ponieważ jeśli podłącze miernik to na wyjściu nie ma w ogóle napięcia.
User avatar
lesny8
Posts: 2852
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Hmm... powiem Ci szczerze, że dziwna sprawa z tym zasilaniem. Oznaczenie 0V i 24V sugeruje, że napięcie powinno tam być, a tym czasem go brak. Tak się składa, że mam taki napęd u siebie i poszedłem to sprawdzić. Napięcie jest, ale tylko wtedy gdy lampa sygnalizująca jest włączona :o
Pomierzyłem styki obok i znalazłem 24V. Wygląda, na to że można się tam podkręcić. Musisz to u siebie sam sprawdzić.
promatic.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Zasilanie osobne znalazłem ale sonoffa nie działa . mam wgrany multiboard .na sucho przekaźnik klika ale bramą nie chce ruszyć.jutro pokaże co mam wgrane oraz jak mam ustawione.ten soft od zibiego nie działa u mnie więc spróbowałem multiboard.
User avatar
lesny8
Posts: 2852
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Jeżeli przekaźnik w sonoffie klika(zakładam, że sonoff jest przerobiony) i dokonując pomiaru multimetrem na jego wyjściu sprawdzasz ciągłość obwodu i masz obwód zamknięty na czas kliknięcia to sonoff jest ok.
Jeżeli zwierasz styki napędu i napęd rusza a brama się otwiera lub zamyka, to napęd jest ok.

Czy na pewno podłączyłeś to tu? To te zaciski zwierasz dla przetestowania i pod nie podpinasz potem łącznik zwierny i/lub wyjście z przekaźnika sonoffa...
promatic_sw.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Kolego a czy ten sonoffa ma działać jako mono czy bistabilny
User avatar
lesny8
Posts: 2852
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Musi działać jako gate module i podawać impuls, którego czas definiujesz w chmurze w sekundach.
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Czyli jak rozumiem ludzi być bistabilny
User avatar
lesny8
Posts: 2852
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

No to mam już odpowiedzi dlaczego umnie nie działa .mam bistabilny ustawiony.
Arek.kandula
Posts: 393
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Post

Jeżeli wybiorę w multiboard monostabilne to nie mam funkcji bramy.

Return to “Sonoff SV”