2x Termometr DS18B20 i jeden widoczny w supla

djpoll
Posts: 53
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 3:14 pm

i jesezcze to :/


Arduino:1.8.9 (Windows 10), Płytka:"Arduino/Genuino Uno"

Opcje projektu zmienione, przeładuj całość
Szkic używa 444 bajtów (1%) pamięci programu. Maksimum to 32256 bajtów.
Zmienne globalne używają 9 bajtów (0%) pamięci dynamicznej, pozostawiając 2039 bajtów dla zmiennych lokalnych. Maksimum to 2048 bajtów.
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0xd7
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0xd7
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0xd7
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0xd7
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0xd7
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0xd7
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0xd7
Problem z wgrywaniem na płytkę. Sprawdź http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload w poszukiwaniu sugestii.
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0xd7
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0xd7
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0xd7

Ten raport powinien zawierać więcej informacji jeśli w
File -> Preferencje zostanie włączona opcja "Pokaż
szczegółowe informacje podczas kompilacji"
Patryk
Posts: 353
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Wed May 15, 2019 3:21 pm

Musisz wybrać płytkę ESP8266, a nie Płytka:"Arduino/Genuino Uno"
djpoll
Posts: 53
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 3:32 pm

rozumiem że szkic muszę dodać ten który mnie interesuje na tą listę i wtedy wgrać ?
djpoll
Posts: 53
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 3:37 pm

czy jest możliwe by ktoś podłączył się pod TeamViewer 13 i wgrać pliki bo mi coś nie idzie ?
wszystko podłączone programy uruchomione :)

wyśle PW ID i Hasło
djpoll
Posts: 53
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 3:45 pm

Szkic używa 257096 bajtów (51%) pamięci programu. Maksimum to 499696 bajtów.
Zmienne globalne używają 26540 bajtów (32%) pamięci dynamicznej, pozostawiając 55380 bajtów dla zmiennych lokalnych. Maksimum to 81920 bajtów.
esptool.py v2.6
2.6
esptool.py v2.6
Serial port COM7
Connecting....
Chip is ESP8266EX
Features: WiFi
MAC: 3c:71:bf:39:1d:ab
Uploading stub...
Running stub...
Stub running...
Configuring flash size...
Auto-detected Flash size: 1MB
Flash params set to 0x0320
Compressed 261248 bytes to 190908...

Writing at 0x00000000... (8 %)
Writing at 0x00004000... (16 %)
Writing at 0x00008000... (25 %)
Writing at 0x0000c000... (33 %)
Writing at 0x00010000... (41 %)
Writing at 0x00014000... (50 %)
Writing at 0x00018000... (58 %)
Writing at 0x0001c000... (66 %)
Writing at 0x00020000... (75 %)
Writing at 0x00024000... (83 %)
Writing at 0x00028000... (91 %)
Writing at 0x0002c000... (100 %)
Wrote 261248 bytes (190908 compressed) at 0x00000000 in 20.7 seconds (effective 101.2 kbit/s)...
Hash of data verified.

Leaving...
Hard resetting via RTS pin...


już ok xD
djpoll
Posts: 53
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 3:50 pm

i juz nie chodzi
User avatar
wojtas567
Posts: 1717
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed May 15, 2019 5:37 pm

a ustawiłeś tak jak tu kolega pokazał:
viewtopic.php?f=24&t=4077#p29942
Pozdrawiam
Wojtek
djpoll
Posts: 53
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 6:20 pm

wojtas567 wrote:
Wed May 15, 2019 5:37 pm
a ustawiłeś tak jak tu kolega pokazał:
viewtopic.php?f=24&t=4077#p29942
ooo super xDz tym powinnem se poradzić ale przy wgrywaniu oczywiście błąd

"UWAGA: biblioteka SuplaDevice działa na architekturze(/architekturach) (avr) i może nie być kompatybilna z obecną płytką która działa na architekturze(/architekturach) (esp8266).
Szkic używa 342284 bajtów (68%) pamięci programu. Maksimum to 499696 bajtów."
User avatar
wojtas567
Posts: 1717
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed May 15, 2019 6:32 pm

To nie jest błąd, przecież przechodzi dalej
Pozdrawiam
Wojtek
djpoll
Posts: 53
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 6:44 pm

ok otwieram dodaje plik i wrzucam i wyskakuje mi coś takiego

Image
Attachments
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (27.52 KiB) Viewed 238 times
Post Reply