Arduino IDE

Rafaello
Posts: 108
Joined: Sun May 29, 2016 1:34 pm

Post

QLQ wrote: Wed Jul 17, 2019 7:33 pm
lesny8 wrote: Wed Jul 17, 2019 7:04 pm Wszystko oprócz addLightSensor już tam jest, bo dla tego elementu, jak dobrze wiemy, nie ma w proto jeszcze kanału. Co do reszty to dwa posty wyżej linkowalem commita.
Wiem bo zrobiłem ich obsługę jak wyszła Twoja apka Supla RC , ktora obsługiwała po raz pierwszy czujnik ciśnienia. . A w proto.h też co jakiś czas sprawdzam.
Witam

mamy gdzieś aktualną kompletną wersje na GITHUB, jeżeli tak można prosić o link

dzięki
Piechurski
Posts: 8
Joined: Mon Sep 16, 2019 7:54 pm

Post

shimano73 wrote: Sat Jul 06, 2019 5:32 pm U mnie bin zadziałał , jest OK, nawet na zasilaniu z usb PC . Natomiast zródło skompilowało się poprawnie , wrgrało, skonfigurowało, ale nie wychodzi z konfiguracji, tzn po resecie wchodzi ponownie w konfiguracje . Oczywiście czyściłem wemosa za każdym razem.
witam
można poprosić i pinologie tego wsadu ?

Dziękuje z góry
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

I się zaczęło . Zainstalowałem na nowym sprzęcie ArduinoIDE i walczę !
jak na screenie, biblioteki https://github.com/klew/arduino/tree/develop jak widzicie są w katalogu Libraries ale Arduino nie widzi np katalogów supla/sensor/
ver płytek ESP 2.6.3
o co kaman ?
Clip.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

QLQ wrote: Sun Jul 05, 2020 8:40 am I się zaczęło . Zainstalowałem na nowym sprzęcie ArduinoIDE i walczę !
jak na screenie, biblioteki https://github.com/klew/arduino/tree/develop jak widzicie są w katalogu Libraries ale Arduino nie widzi np katalogów supla/sensor/
ver płytek ESP 2.6.3
o co kaman ?

Clip.jpg
Zrób restart Arduino IDE i powinno być ok 🙂
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

krycha88 wrote: Sun Jul 05, 2020 8:42 am
QLQ wrote: Sun Jul 05, 2020 8:40 am I się zaczęło . Zainstalowałem na nowym sprzęcie ArduinoIDE i walczę !
jak na screenie, biblioteki https://github.com/klew/arduino/tree/develop jak widzicie są w katalogu Libraries ale Arduino nie widzi np katalogów supla/sensor/
ver płytek ESP 2.6.3
o co kaman ?

Clip.jpg
Zrób restart Arduino IDE i powinno być ok 🙂
no właśnie nie działa :( , natomiast np jak wrzucę bezpośrednio katalog sensor do katalogu libraries to sypie błędmi
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

lukfud wrote: Sun Jul 05, 2020 8:47 am Pobierz pliki z master:
https://github.com/klew/arduino/tree/master
zaraz sprawdzę
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

niestety nie działa. spróbujemy jeszcze restartu lap aczkolwiek wątpię aby pomogło
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Coś namieszaleś z plikami - masz za dużo plikow, usuń wszystko i wrzuć do libraries https://github.com/klew/arduino/tree/ma ... uplaDevice
https://gui-generic-builder.supla.io/
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

krycha88 wrote: Sun Jul 05, 2020 8:59 am Coś namieszaleś z plikami - masz za dużo plikow, usuń wszystko i wrzuć do libraries https://github.com/klew/arduino/tree/ma ... uplaDevice
też nie działa :( dalej to samo.

Zaraz ściągnę wersję w zip bo to instalowane było przez "Store" MIcrosoft może dlatego. Nie mogę się dostać do innych libraries
Clip.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....

Return to “Arduino IDE”