Arduino IDE

User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

Nie masz gdzieś przypadkiem podpiętej/widocznej starej biblioteki SuplaDevice, którą wybiera Arduino IDE zamiast nowej biblioteki??
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

Goral64 wrote: Sun Jul 05, 2020 9:26 am Nie masz gdzieś przypadkiem podpiętej/widocznej starej biblioteki SuplaDevice, którą wybiera Arduino IDE zamiast nowej biblioteki??
Nie nie mam . To nowy komp. Z czystym Win 10 64bit. Arduino zainstalowane ze Store. Wydaje mi się, że problem jest z tym że biblioteki powinny być w katalogu jak na ostatnim screenie i dlatego ich poprawnie nie widzi. Zaraz będę wiedział i dam znać.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

QLQ wrote: Sun Jul 05, 2020 9:33 am
Goral64 wrote: Sun Jul 05, 2020 9:26 am Nie masz gdzieś przypadkiem podpiętej/widocznej starej biblioteki SuplaDevice, którą wybiera Arduino IDE zamiast nowej biblioteki??
Nie nie mam . To nowy komp. Z czystym Win 10 64bit. Arduino zainstalowane ze Store. Wydaje mi się, że problem jest z tym że biblioteki powinny być w katalogu jak na ostatnim screenie i dlatego ich poprawnie nie widzi. Zaraz będę wiedział i dam znać.
Mam zainstalowane IDE ze MS Store i wrzuconą bibliotekę do \Documents\Arduino\libraries. Brak błędów przy kompilacji.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Tak samo mam przy IDE zainstalowanym z instalatora pobranego z https://www.arduino.cc/en/Main/Software
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

Robert Błaszczak wrote: Sun Jul 05, 2020 10:17 am Tak samo mam przy IDE zainstalowanym z instalatora pobranego z https://www.arduino.cc/en/Main/Software
tak samo czyli rozumiem , że bez błędów - mówimy cały czas o przykładach z SD /example ?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

QLQ wrote: Sun Jul 05, 2020 10:23 am tak samo czyli rozumiem , że bez błędów - mówimy cały czas o przykładach z SD /example ?
Supla_DHT - brak błędów.

Jaką masz ścieżkę do szkicownika w preferencjach?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

NIE MA TO JAK ZAINSTALOWAĆ ARDUINO I POBRAĆ TYLKO BIBLIOTEKI PŁYTEK ESP8266 a nie pobrać innych bibliotek poza SuplaDevice. Przecież nie mam biblioteki DHT i innych /......gamoń ze mnie . Dziękuję za pomoc chłopaki :oops:
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

A jeszcze pytanie z innej beczki. Lap DELL ma niby 16GB Ram, jakis tam i5 2.8GHz, widiczne 4 rdzenie w menagerze, dysk ssd. Kupilem dla ojca do biura. Kompiluje wolno jak mój staruszek PC z XP i 4GB RAM I QUADCORE.
Myślałem, że pasek kompilacji śmignie a tu duzej roznicy ni ma :roll:
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

4 rdzenie są dalej, pewnie taktowanie procka niewiele większe, a RAM przy kompilacji widać nie stanowi większego atutu.
Ja mam 6 rdzeni (12 wątków), 16GB RAM, SSD i wydaje mi się, że kompilacja prościutkich programów jest niemiłosiernie długa.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
endi28
Posts: 8
Joined: Wed Aug 18, 2021 1:33 pm

Post

5en link z twoim arduino ide nie działa możesz wstawić męczę się i nic mi się nie kompiluje endi282828@gmail.com

Return to “Arduino IDE”