Domoticz 0.1.0

superprzemo
Posts: 64
Joined: Thu May 09, 2019 6:52 am

Wed Jul 10, 2019 8:09 am

Tak, przekaźnik jest widziany i działa.

Czy jest jakiś sposób żeby połączyć się z supla bez certyfikatu (mam tez instalacje lokalna bez dostępu do WAN na RPI bez certyfikatu).

Dzięki za włożona prace.
isom
Posts: 46
Joined: Sat Oct 27, 2018 6:09 am

Wed Jul 10, 2019 8:43 am

@magx2 nie mam własnej instancji Clouda , tylko chmura . Przy okazji zapytam implementacja np rolet jest w planach ?
magx2
Posts: 313
Joined: Wed May 17, 2017 1:27 pm
Contact:

Wed Jul 10, 2019 8:46 am

superprzemo wrote:
Wed Jul 10, 2019 8:09 am
Czy jest jakiś sposób żeby połączyć się z supla bez certyfikatu (mam tez instalacje lokalna bez dostępu do WAN na RPI bez certyfikatu).
Nie wiem czy to zadziala ale mozna sprobowac tak:

Token sklada sie z 2 czesci oddzielonych kropka, pierwsza czesc to normalny token oauth, natomist druga czesc to zakodowany (w base64) adres serwera, np. MzFhYTNiZTAwODg5M2E0NDE3OGUwNWE5ZjYzZWQ2YzllZGFiYWRmNDQwNDBlNmZhZGEzN2I3NTJiOWM2ZWEyZg.aHR0cHM6Ly8xOTIuMTY4LjEuNDU= bedzie wskazywac na adres https://192.168.1.45. Jak pewnie sie juz domyslasz rozwiazanie certyfikatow to podmiana tego drugiego czlonu na adres bez s czyli http://192.168.1.45 i zakodowanie tego w base64 https://www.base64decode.org/. Nie mam pojecia czy to zadziala ale warto sprobowac.

@Edit skonsultowałem to z pzygmunt i niestety to nie zadziala
magx2
Posts: 313
Joined: Wed May 17, 2017 1:27 pm
Contact:

Wed Jul 10, 2019 8:48 am

isom wrote:
Wed Jul 10, 2019 8:43 am
Przy okazji zapytam implementacja np rolet jest w planach ?
Tutaj jest backlog rzeczy do zrobienia https://github.com/SUPLA/supla-domoticz/issues. Mozesz napisac w tickecie dla rolet ze cie one interesuja to zajme sie nimi w pierwszej kolejnosci.
isom
Posts: 46
Joined: Sat Oct 27, 2018 6:09 am

Wed Jul 10, 2019 8:59 am

Dzięki @magx2 nie mam aż takiego ciśnienia na te rolety , ważne że są w planie , a na razie chodzą przez linki bezpośrednie.
Raz jeszcze dzięki za kawał dobrej roboty

PS Będę sledził wątek :)
lukinfo
Posts: 2
Joined: Tue Aug 23, 2016 1:00 pm

Mon Jul 15, 2019 4:54 pm

Da się dodać rolety supli do domoticza tak aby działało procentowe otwieranie ?
lukinfo
Posts: 2
Joined: Tue Aug 23, 2016 1:00 pm

Mon Jul 15, 2019 5:06 pm

magx2 wrote:
Mon Jul 15, 2019 4:59 pm
Jeszcze nie
hmmm.... to fajnie jakby się dało ;)
a do Home assistant ?
Post Reply