Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

arqiu70
Posts: 144
Joined: Fri Jan 04, 2019 9:27 am

Post

Robiłem tak od początku. Wgrywa się i niby działa dopóki nie przylutujesz ponownie nóżki nr 5, powraca samoczynne on/off kanału pierwszego(GPIO3). Gdy nóżka nr.5 była podniesiona zdalnie działało wszystko dobrze tylko nie działał fizyczny przycisk kanału pierwszego(GPIO3).
meliwal
Posts: 16
Joined: Fri Oct 26, 2018 4:47 pm

Post

spróbuj zmienić konfigurację przycisku 1 na GPIO5 i aktywuj go dotykając środek przełącznika, między przyciskiem 1 i 2, jeśli działa, musisz dokonać modyfikacji na płytce.
arqiu70
Posts: 144
Joined: Fri Jan 04, 2019 9:27 am

Post

Też o tym pomyślałem, sprawdzę w wolnej chwili.
arqiu70
Posts: 144
Joined: Fri Jan 04, 2019 9:27 am

Post

Wygląda na to, że zmiana GPIO3 na GPIO5 pomogło. Działa poprawnie jakieś 50 min(co prawda testuje na krótko na jednej żarówce). Modyfikację zrobiłem na dwóch górnych nóżkach układu scalonego i póki co jest ok. @meliwal dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam
Jacaxx1
Posts: 58
Joined: Tue Nov 20, 2018 7:33 pm

Post

Dziś dobry koledzy pytanie wgrałem GUI generic , soft się wgrał włącznik dodany do Supli objaw taki że często albo co chwilę zrywa połączenie z siecią Wi-Fi gdzie szukać przyczyny?
User avatar
klew
Posts: 8765
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Jacaxx1 wrote: Sun May 29, 2022 9:20 am Dziś dobry koledzy pytanie wgrałem GUI generic , soft się wgrał włącznik dodany do Supli objaw taki że często albo co chwilę zrywa połączenie z siecią Wi-Fi gdzie szukać przyczyny?
Sprawdź zasięg, sprawdź ilość urządzeń wifi na routerze.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Jacaxx1
Posts: 58
Joined: Tue Nov 20, 2018 7:33 pm

Post

Inny moduł działa bez problemu,tylko z tym jest od początku problem.
maniek1994
Posts: 23
Joined: Sat Oct 02, 2021 9:54 am

Post

Mam problem z wprowadzeniem toucha w tryb programowania/flashowania.
Zamienialem RX z TX,mase z GPIO0 próbowałem na różne sposoby rozłączać po wpięciu usb/zostawiać na stałe itd
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
wojtas567
Posts: 2217
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

Podepnij GPIO0 do masy na stałe podczas programowania, zerknij tylko czy przypadkiem nie podpinasz się "za" rezystorem. Czyli pin GPIO0 do masy bezpośrednio. Na panelu nie powinny Ci się zapalić ledy.
Pozdrawiam
Wojtek
maniek1994
Posts: 23
Joined: Sat Oct 02, 2021 9:54 am

Post

Wlutowałem się przed rezystor od strony ESP i lecę bezpośrednio do GND.
W żaden sposób nie mogę go wprowadzić w tryb flashowania

Return to “Nowości”