Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

User avatar
PuteR
Posts: 1424
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

andrzejano wrote: Thu Sep 14, 2023 11:17 am
PuteR wrote: Sat Sep 09, 2023 8:55 am
andrzejano wrote: Fri Sep 08, 2023 2:26 pm Czym wgrywałeś, za Chiny mój sprawny USB uart nie daje rady i z gpio 0 - gnd i z resetem zonk.
Mam taki sam problem. Mam kilka tych modułów i do tych które wymagają lini N jakoś udało się wgrać, a do tych które nie wymagają lini N za nic nie idzie. Próbowałem już chyba wszystkich możliwych kombinacji i nic.

Gdyby Ci się udało to daj znać jak to zrobiłeś 😄
Udało się. Zaprogramowałem nowo zakupionym MODUŁ KONWERTER USB TTL CP2102 RS232 ARDUINO FV , standardowo gpio0 z masą zwarty, zasilanie i start czyszczenie następnie wgrywanie flash_download_tool_3.9.5 guigeneric
Pozdrawiam.
Podaj link do programatora
Patryk
Posts: 2711
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Ja mam takie:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
andrzejano
Posts: 339
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Post

PuteR wrote: Thu Sep 14, 2023 3:21 pm
andrzejano wrote: Thu Sep 14, 2023 11:17 am
PuteR wrote: Sat Sep 09, 2023 8:55 am

Mam taki sam problem. Mam kilka tych modułów i do tych które wymagają lini N jakoś udało się wgrać, a do tych które nie wymagają lini N za nic nie idzie. Próbowałem już chyba wszystkich możliwych kombinacji i nic.

Gdyby Ci się udało to daj znać jak to zrobiłeś 😄
Udało się. Zaprogramowałem nowo zakupionym MODUŁ KONWERTER USB TTL CP2102 RS232 ARDUINO FV , standardowo gpio0 z masą zwarty, zasilanie i start czyszczenie następnie wgrywanie flash_download_tool_3.9.5 guigeneric
Pozdrawiam.
Podaj link do programatora
https://allegro.pl/oferta/konwerter-usb ... menu/konto
Sebakomptel
Posts: 2
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:55 am

Post

Witam

Czy ktoś pomoże w tym dotyku.

Czy da się osuplować.

Ten akurat wymaga lini N. I pasuje do puszek standardowych i można kupić system 4 ramkowy.

Sprawdziłem ten scalak T34 2124K8WYN jest z grupy Tuya.

Może przez tuya conwerter.
Pomożecie.

Pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4096
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Supli na to nie wgrasz. Ten mikrokontroler nie jest obsługiwany przez soft Supla.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Sebakomptel
Posts: 2
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:55 am

Post

Ok to muszę wywalić ten kontroler i wstawie esp d1miejsca tyle jest miedzy płytkami tylko zastanawia mnie ten scalak 16 nóżkowy od dotyku jest bez opisu. Mam nadzieje że nie łaczý się przez magistrale. Tylko port per dotyk. Jak na szybko to sprawdzić?

Dzięki za info.
arturbiel
Posts: 75
Joined: Sun Sep 17, 2023 7:12 pm

Post

Panowie zakupiłem włączniki podwójne minitiger 2 . Są dwa przełączniki , jeden działa prawidłowo natomiast drugi po właczeniu odrazu się wyłącza. Włącznik podpięty bez neutrala z zastosowaniem kondesatora w zestawie . Poniżej film jak to wygląda

Code: Select all

https://youtube.com/shorts/Qcaya0yu1rc?si=9cyWTvK4wJ81HvUw
Może ktoś ma soft który będzie prawidłowo działał w tym włączniku.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mmiikk
Posts: 451
Joined: Mon Aug 06, 2018 1:27 pm

Post

arturbiel wrote: Thu Oct 26, 2023 10:00 pm Panowie zakupiłem włączniki podwójne minitiger 2 . Są dwa przełączniki , jeden działa prawidłowo natomiast drugi po właczeniu odrazu się wyłącza. Włącznik podpięty bez neutrala z zastosowaniem kondesatora w zestawie . Poniżej film jak to wygląda

Code: Select all

https://youtube.com/shorts/Qcaya0yu1rc?si=9cyWTvK4wJ81HvUw
Może ktoś ma soft który będzie prawidłowo działał w tym włączniku.
spróbuj ten szablon JSON, u mnie działa na minitgerze (nie tuya)

{"NAME":"Minitiger3Band","GPIO":[0,288,0,32,34,33,0,0,225,224,226,289,0,0],"FLAG":0,"BASE":18}

jest wprawdzie 3 kanałowy ale bez problemu jeden kanał wyłączysz w konfiguracji modułu.
arturbiel
Posts: 75
Joined: Sun Sep 17, 2023 7:12 pm

Post

Działa !!!!!! Jedyny soft który zadziałał . Powiedz mi gdzie wyłączyć ten jeden kanał i jak włączyć żeby podświetlenie świeciło jak jest wyłączone światło ?
mmiikk
Posts: 451
Joined: Mon Aug 06, 2018 1:27 pm

Post

arturbiel wrote: Fri Oct 27, 2023 6:56 pm Działa !!!!!! Jedyny soft który zadziałał . Powiedz mi gdzie wyłączyć ten jeden kanał i jak włączyć żeby podświetlenie świeciło jak jest wyłączone światło ?
w aplikacji na włączniku masz ikonkę (i) tam odczytaj adres ip modułu, potem w przegladarce www wpisz ten adres, zaloguj sie (jesli nie zmieniales hasla przy pierwszym polaczeniu to powinno byc standardowe supli (Login: admin
Hasło: pass:)i masz dostęp do konfiguracji modułu, metoda prob i beldow wylaczysz odpowiedni przekaznik zeynie byl widoczny w aplikacji a pozostałe działały, co do podświetlenia to chyba trzeba w konfiguracji zrobić odwrócona logikę w sekcji LED (?) nie jestem pewien, może ktos inny pomoże?

Return to “Nowości”