Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

LukiSpajder

Dzięki za info , ale zmówiłem kilka dni temu minitigery twierdzą że w środku jest ESP 8285. Zobaczę co przyjdzie 😁

To co można z tych dotykowych oSuplować Sonoff czy jakieś inne które się da ?
kambuj1

Witam, czy macie jakieś sprawdzone włączniki pod suple?? Mam parę minitigerów i działają pięknie , oprócz nich dwa sonoffy ale z nich jestem nie zadowolony. Coś możecie polecić???
mmiikk

kambuj1 wrote: Fri Dec 06, 2024 4:45 pm Witam, czy macie jakieś sprawdzone włączniki pod suple?? Mam parę minitigerów i działają pięknie , oprócz nich dwa sonoffy ale z nich jestem nie zadowolony. Coś możecie polecić???
Minitigery właśnie, aczkolwiek ostatnio kupowałem ponad rok temu i nie wiem czy teraz dalej w nich sa esp
andras

Kupował ktoś ostatnio minitigery ? są jeszcze na esp ?
Zibi_007

andras wrote: Mon Dec 23, 2024 8:48 pm Kupował ktoś ostatnio minitigery ? są jeszcze na esp ?
Ostatni raz na początku grudnia. Od 3 różnych sprzedawców. W żadnym nie było ESP. W dwóch są Benken'y, da się podmienić na ESP, jeden to wynalazek, jak na zdjęciu chyba dwie strony wcześniej. Nic z nim nie zrobisz, ja mając kolejny taki sprzedałem znajomemu, który ma wszystko na eWelinku i SmartLife. Jest zadowolony, bo działają OK.
Co do podmiany na esp, to trzeba uważać. Kolbą ciężko idzie, a jak robisz hotair'em , to ławo odlutować coś jeszcze. Po prostu trzeba wprawy. Miałem dwa uszkodzone, to sobie poćwiczyłem na nich i teraz jakoś idzie ;-)
Myślę, że producenci z Chin zrezygnowali już z ESP, ale może ktoś ma namiary na jakieś "leżaki magazynowe", to też chętnie skorzystam.
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127

Nec Hercules contra plures!
andras

Właśnie wczoraj do mnie też dotarł ten wynalazek .
mmiikk

Ło kurde
to jak mi się zepsują minesingery to co mam zrobić? :) Trzeba było zapasy kurde robić.
Zibi_007

mmiikk wrote: Tue Dec 24, 2024 11:43 am Ło kurde
to jak mi się zepsują minesingery to co mam zrobić? :) Trzeba było zapasy kurde robić.
Będziesz lutował, albo przejdziesz na inny system obsługi. Jest projekt OpenBK, całkiem fajny swoją drogą, jest Tuya i są jeszcze inne. W domu mam w tej chwili zainstalowanych 17 minitiggerów na Supli. Jeśli się coś psuje, to na pewno nie ESP. Siadają układy zasilania, przekaźniki i inna elektronika, którą łatwo wymienić. Najczęściej wymiana ogranicza się do wypięcia płytki z ESP i przełożenia do sprawnego przełącznika w miejsce jakiegoś wynalazku. Dwie minuty roboty, bez lutowania, co najwyżej potrzebny śrubokręt do podważenia obudowy i odkręcenia przewodów.
Wiesz, że Supla współpracuje z urządzeniami Zigbee? Więcej szczegółów tutaj: https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127

Nec Hercules contra plures!

Return to “Nowości”