Smart DGM

User avatar
Demolkaa
Posts: 242
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Post

Lampki na choinke
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4117
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Hmm, to tylko pokazuje, że nie ma co ufać parametrom urządzeń wyprodukowanych przez Chińczyków. No chyba że tymi lampkami przystroiłeś cały dom :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
kuris
Posts: 149
Joined: Wed May 23, 2018 5:02 am
Location: Żywiec

Post

czy ktoś już wgrywał suplę do Gosund SP111 ??
bo wgrałem to co kolega parę postów wyżej i mi łączy się z chmura ale nic nie działa ani pomiar ani przekaźnik .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
wojtas567
Posts: 2218
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

Bo wszystko jest na innych GPIO
To gniazdko jest bardzo podobne do SHP6 moze wgraj ten soft https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... it&lid=329 i zobacz czy będzie działać.

W ESP flash... podmień tylko środkowy plik.
Pozdrawiam
Wojtek
kuris
Posts: 149
Joined: Wed May 23, 2018 5:02 am
Location: Żywiec

Post

ok jest postęp. działa gniazdko ale nie ma pomiaru energii wszędzie kreski
User avatar
wojtas567
Posts: 2218
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

Pomiar zaczyna się po włączeniu przekaźnika, najlepiej włącz i zostaw na kilka kilkanaście minut i dopiero zobacz w aplikacji.
Pozdrawiam
Wojtek
kuris
Posts: 149
Joined: Wed May 23, 2018 5:02 am
Location: Żywiec

Post

znalazłem rozpiskę mojej PCB w tym gniazdku.chyba że coś źle ustawiłem przy konfiguracji?? na dole było parę rubryk z jakimiś parametrami wiec tego nie ruszałem , reszta standardowo wypełniona

i jeszcze taki opis do tej PCB:
GPIO00 Led1i
GPIO01 Żaden
GPIO02 LedLinki
GPIO03 Żaden
GPIO04 HLWBL CF1
GPIO05 BL0937 CF
GPIO09 Żaden
GPIO10 Żaden
GPIO12 HLWBL SELi
GPIO13 Przycisk 1
GPIO14 Żaden
GPIO15 Przekaźnik 1
GPIO16 Żaden
FLAGA Żaden

A to rozpiska do BlitzWolf BW-SHP6 10A i jest zamiana GPIO 4 z GPIO 14 Wiec może temu mi nie działa
GPIO # Component
GPIO00 LedLinki
GPIO01 User
GPIO02 Led1i
GPIO03 User
GPIO04 None
GPIO05 BL0937 CF
GPIO09 None
GPIO10 None
GPIO12 HLWBL SELi
GPIO13 Button1
GPIO14 HLWBL CF1
GPIO15 Relay1
GPIO16 None
FLAG None

Ale w wersji BlitzWolf BW-SHP6 15 A jest tak samo .
GPIO # Składnik
GPIO00 Led1i
GPIO01 Żaden
GPIO02 LedLinki
GPIO03 Żaden
GPIO04 HLWBL CF1
GPIO05 BL0937 CF
GPIO09 Żaden
GPIO10 Żaden
GPIO12 HLWBL SELi
GPIO13 Przycisk 1
GPIO14 Żaden
GPIO15 Przekaźnik 1
GPIO16 Żaden
FLAGA Żaden
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
warma
Posts: 50
Joined: Fri Feb 07, 2020 12:57 pm

Post

Panowie, z racji iż jestem tu "świeżak" to proszę o wyrozumiałość :D

proszę o wskazówkę gdzie pobiorę soft do smatrdgm pp-w162 (tego z biedry)
oraz o kilka informacji czy działa to już tak jak powinno, czy sa jeszcze jakieś bugi ? - co prawda czytam forum od a do z ale zatrzymałem sie na 18 stronie i czytam dalej :D
pozdro!
User avatar
PuteR
Posts: 1427
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

warma wrote: Sat Feb 08, 2020 10:03 am Panowie, z racji iż jestem tu "świeżak" to proszę o wyrozumiałość :D

proszę o wskazówkę gdzie pobiorę soft do smatrdgm pp-w162 (tego z biedry)
oraz o kilka informacji czy działa to już tak jak powinno, czy sa jeszcze jakieś bugi ? - co prawda czytam forum od a do z ale zatrzymałem sie na 18 stronie i czytam dalej :D
pozdro!
turaj masz soft
https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=5876
kwikus
Posts: 34
Joined: Tue Jan 21, 2020 10:10 pm

Post

Witam
Udało mi się rozebrać biedronkowego DGM w imadle. Lekko sciskając przy krawędzi każdą stronę można spokojnie, bez uszkodzenia rozebrać. Przylutowałem kabelki do ESP i wgrałem softa. Wszystko działa i pokazuje w aplikacji wyniki.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
4x Sonoff basic, 2x smart DGM, 1x Sonoff Touch, 1x LIW-01, 2x PNW- 01, ESP 8266 sterowanie bramą wjazdową :mrgreen:

Return to “Gotowy sprzęt”