Smart DGM

bilmar

Cześć,
Mam pytanie, rozebrałem gniazdko DGM i nie mogę wyjąć płytki żeby przylutować przewodziki.
Macie może jakieś zdjęcia jak to ogarnialiście?
Jest może ktoś na forum, kto pomógł by wgrać soft supli do gniazdka DGM?
Posiadam ten konwerter:
https://allegro.pl/oferta/modul-konwert ... YTFlZjI%3D
przewody i rozebrane gniazdko :)
pavel@

Podzielę się moimi doświadczeniami

Zrobiłem kilka Gniazdek SmartDGM według poniższego opisu i wszystko w zasadzie przebiegło poprawnie aż do momentu wydania komendy: $ sudo ./start_flash.sh po czym powinien utworzyć sią AP o nazwie vtrust-flash na donglu USB Wi-FI i tu w moim przypadku raz się tworzył ale nie można było się z nim połączyć raz w ogóle go nie było widać, w końcu po kilkunastu próbach AP pojawił się i tu ważne aby połączyć się z nim np telefonem jeżei połączymy się z nim bez problemowo wtedy gniazdko flashuje się poprawnie według opisu

https://www.youtube.com/watch?v=oTXI42X ... l=EpicLPer

Ja wybrałem tasmote po czym wgrałem GUI-GenericUploader a następnie wgrałem wygenerowany z GUI Generic z konfiguracją:

Przekaźnik: gpio14 (stan HIGH)
Przycisk: gpio3 RX (reakcja na wciśnięcie)
Licznik energii HLW8012:
CF: gpio4
CF1: gpio5
SELi: gpio12
LED: gpio13 (stan LOW)

poniżej firmware jak by ktoś chciał wrócić do oryginału SmartDGM
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pavel@

Witam

Mam pewien problem z Aberracjami jak poniżej z czego to może wynikać praktycznie codziennie, nie odnotowałem zaników napięcia

Firmware GG 7.8.17
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
shimano73

Koledzy i koleżanki , dawno temu gdy jeszcze można było wgrywać tasmote a później supla bez rozbierania gniazdek , zrobiłem sobie jedno gniazdko tyle że wgrałem tam GUI Generic SuplaDevice User SW, lib 2.3.5 bez opcji aktualizacji i bez ustawień przekaźnika a po zalogowaniu go do serwera pojawia się jedynie "pusto". Niby można z listy wybrać rodzaj płytki ale te zmiany nic nie dają , nic się nie pojawia w clodzie. Co z tym fantem można zrobić nie chciałbym go rozbierać bo to klejone jest a chciałbym go wykorzystać w pralce. jest możliwość wczytania konfiguracji , może tą metodą uda się uratować to gniazdko. Tylko jak spreparować plik dat który mógłbym wczytać. Niestety u mnie nie działa zapis konfiguracji , nie uruchamia się strona, mogę go tylko wczytać .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)

Return to “Gotowy sprzęt”