Kanał pomiarowy ogólnego przeznaczenia

klew

rafalekkalwak@wp.pl wrote: Tue Jan 09, 2024 1:11 pm Kwestia jest tylko taka czy tak jak pisałem, jeśli zrobię 90% bo na tyle zrozumiem problem, czy realnie bierzecie pod uwagę, że dokończycie i włączycie to do oficjalnej wersji bo jeśli od razu zakładamy, że nie, to nie ma najmniejszego sensu aby cokolwiek wystawiać :P
Ja na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć, bo nie wiem co chcesz dodać, ani nie wiem co oznacza to 90%.
Opisz dokładnie co byś chciał dodać, w jakich komponentach, i co wg Ciebie pozostanie do zrobienia.
rafalekkalwak@wp.pl

klew wrote: Tue Jan 09, 2024 1:26 pm
rafalekkalwak@wp.pl wrote: Tue Jan 09, 2024 1:11 pm Kwestia jest tylko taka czy tak jak pisałem, jeśli zrobię 90% bo na tyle zrozumiem problem, czy realnie bierzecie pod uwagę, że dokończycie i włączycie to do oficjalnej wersji bo jeśli od razu zakładamy, że nie, to nie ma najmniejszego sensu aby cokolwiek wystawiać :P
Ja na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć, bo nie wiem co chcesz dodać, ani nie wiem co oznacza to 90%.
Opisz dokładnie co byś chciał dodać, w jakich komponentach, i co wg Ciebie pozostanie do zrobienia.
Jak już wcześniej napisałem:

Chciałbym dodać nowy typ kanału i funkcję "Kierunek wiatru", zapis przez serwer przez supla-device i potem wyświetlanie w Cloud i apce np. dla Androida - to bym chciał osiągnąć. A jak by się udało ogarnąć integracje wymienione przez Przemka to już w ogóle sukces by był.

A co zostanie to chyba wy mi powiecie jak już zrobię :D bo nie wiem czy wszystko zauważę sam.
klew

rafalekkalwak@wp.pl wrote: Tue Jan 09, 2024 1:32 pm Jak już wcześniej napisałem:

Chciałbym dodać nowy typ kanału i funkcję "Kierunek wiatru", zapis przez serwer przez supla-device i potem wyświetlanie w Cloud i apce np. dla Androida - to bym chciał osiągnąć. A jak by się udało ogarnąć integracje wymienione przez Przemka to już w ogóle sukces by był.

A co zostanie to chyba wy mi powiecie jak już zrobię :D bo nie wiem czy wszystko zauważę sam.
Ja osobiście nie wiem, czy jest sens dodawać dedykowany typ kanału, skoro będziemy dodawać KPOP i może tą funkcję można zawrzeć w KPOP.

Sam zakres prac też jest przedstawiony w dość uproszczony sposób, więc też nie potrafię ocenić ile tematów zostanie do dorobienia w przyszłości.

Ja nie chcę tutaj pisać, że nie, tylko że "nie wiem". Zresztą nie ja decyduję ;). Raczej zależy mi na tym, abyś niepotrzebnie nie poświęcał na to czasu, jeśli to by nie przeszło. Chyba, że celem nadrzędnym jest nauka tych wszystkich komponentów i samo przygotowanie implementacji i zintegrowanie tego u siebie będzie wystarczającą nagrodą :).
klew

Zamykamy ten temat, aby nam się dyskusja nie prowadziła w kilku miejscach.

Kanał pomiarowy ogólny jest coraz bliżej. Zapraszam do zapoznania się z projektem tego kanału i do czynnego komentawania :)
viewtopic.php?t=14671

Return to “Zagadnienia ogólne”