ESP8266 Primary GUI - Termostat

krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn wrz 09, 2019 3:35 am

Lector pisze:
ndz wrz 08, 2019 6:55 pm
No nieźle, ja do tej pory wykorzystuje skrypty @Fracza do sterowania ogrzewania basenu.

Widzę ze to załatwi problem gdy nie ma połączenia z serwerem, tylko że u mnie nie nie ma histerezy tylko zależność temperatur wody w basenie a wody w panelu solarnym i wody powrotnej z solara.

Jeszcze tylko podpięcie jakiegoś wyświetlacza. Niestety oLED nie wytrzymał sezonu :( Dostał od ciepła lub wilgotności i piksele się powypalały.
Może jakiś e-papier?
Podeślij ten warunek co aktualnie używasz to pomyślimy:-)
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 495
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

pn wrz 09, 2019 4:12 am

OK :)
Ale dopiero w weekend, bo akurat wyjechałem w delegacje.
PioKar
Posty: 357
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pn wrz 09, 2019 4:28 am

Ja coś żle zrobiłem.
Wszystko jest ale termostat się nie włącza.
Przypisywanie kanału w DS chyba pomieszałem.
Kanały DS 0,1,2 to są kolejne DS-y czy kanały w cloud?
Bo jak z cloud to DS 0 powinienem przypisać do kanału nr2.
Jak to jest?
krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn wrz 09, 2019 4:36 am

PioKar pisze:
pn wrz 09, 2019 4:28 am
Ja coś żle zrobiłem.
Wszystko jest ale termostat się nie włącza.
Przypisywanie kanału w DS chyba pomieszałem.
Kanały DS 0,1,2 to są kolejne DS-y czy kanały w cloud?
Bo jak z cloud to DS 0 powinienem przypisać do kanału nr2.
Jak to jest?
To są kolejne DSy zaczynając od 0. Temperaturę Ci pokazuje na stronie konfiguracyjnej?
PioKar
Posty: 357
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pn wrz 09, 2019 4:52 am

Tak.
Dałem dwa DS-y i na stronie i w telefonie pokazuje temperaturę.
Jak wrócę do domu to ustawię kanał 0 i posprawdzam od nowa.
piomar2
Posty: 262
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 5:32 pm
Lokalizacja: Bukowice

pn wrz 09, 2019 6:05 am

Witam!
Ja też chętnie potestuję...
Pozdrawiam piomar2
krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn wrz 09, 2019 8:05 am

wojtas567 pisze:
ndz wrz 08, 2019 6:28 pm
Dodaj jeszcze opcję wyboru schładzania i jeszcze wybór między temperaturą a wilgotnością.
Szkoda mojego czasu na takie rzeczy, takie bajery powinny być rozpatrzone przy robieniu termostatu dedykowanego po stronie supli :)
PioKar
Posty: 357
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pn wrz 09, 2019 1:08 pm

krycha88 pisze:
pn wrz 09, 2019 4:36 am
PioKar pisze:
pn wrz 09, 2019 4:28 am
Ja coś żle zrobiłem.
Wszystko jest ale termostat się nie włącza.
Przypisywanie kanału w DS chyba pomieszałem.
Kanały DS 0,1,2 to są kolejne DS-y czy kanały w cloud?
Bo jak z cloud to DS 0 powinienem przypisać do kanału nr2.
Jak to jest?
To są kolejne DSy zaczynając od 0. Temperaturę Ci pokazuje na stronie konfiguracyjnej?
Moja wina, żle ustawiłem kanał sterujący.
Już działa.
Dodatkowo wyłączyłem wi-fi i sprawdzałem że faktycznie działa bez sieci.
krycha88
Posty: 687
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn wrz 09, 2019 2:17 pm

Może macie jakieś sugestie?
PioKar
Posty: 357
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pn wrz 09, 2019 2:27 pm

krycha88 pisze:
pn wrz 09, 2019 2:17 pm
Może macie jakieś sugestie?
To co Patryk opisał i podłączam produkcyjnie ogrzewanie w kota budzie :)
Szkoda prądu na podtrzymywanie cewki przekażnika.
Jest trochę zwłoki pomiędzy cyklami ale to może wynikać z tego że mam DS-y okute w tulejki.
Generalnie fajnie to działa.
ODPOWIEDZ