Arduino - nowa nieoficjalna biblioteka z licznikiem impulsów

alankedzior

czyli przyciski w tej bibliotece nie działaja ?
klew

alankedzior wrote: Fri Dec 27, 2019 2:41 pm czyli przyciski w tej bibliotece nie działaja ?
Żadna oficjalna biblioteka, ani żadna modyfikowana przeze mnie, nie ma aktualnie wspracia dla przycisków (poza roletami). Przyciski są w planach, ale to pewnie z miesiąc trzeba jeszcze poczekać.
To nie znaczy, że nie da się samemu dopisać wsparcia dla przycisków.
QLQ

klew wrote: Fri Dec 27, 2019 2:48 pm
alankedzior wrote: Fri Dec 27, 2019 2:41 pm czyli przyciski w tej bibliotece nie działaja ?
Żadna oficjalna biblioteka, ani żadna modyfikowana przeze mnie, nie ma aktualnie wspracia dla przycisków (poza roletami). Przyciski są w planach, ale to pewnie z miesiąc trzeba jeszcze poczekać.
To nie znaczy, że nie da się samemu dopisać wsparcia dla przycisków.
Czyli jak dobrze rozumiem nie zrobię czegoś takiego na obecnie nowej zmodyfikowanej przez Ciebie SuplaDevice czegoś takiego:

Code: Select all

SuplaDevice.addRelay(13, 12, INPUT_TYPE_BTN_MONOSTABLE);   // pin przekaźnika gpio13, przycisk monostab na gpio12
?

Aczkolwiek znalazłem coś takiego grzebiąc w SuplaDevice.h :

addRelay(int relayPin1,
               int relayPin2,
               bool hiIsLo,
               bool bistable,
               _supla_int_t functions); 
czy to nie adekwatne do w/w ?

A czy jak już będzie to wprowadzone to czy przyciski będą działały niezależnie od tego czy mamy wifi czy nie? obecnie działa gdy moduł jest podłączony pod sieć (da się zrobić inaczej ale ja nie potrafię jeszcze )?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
klew

QLQ wrote: Fri Dec 27, 2019 6:06 pm
Czyli jak dobrze rozumiem nie zrobię czegoś takiego na obecnie nowej zmodyfikowanej przez Ciebie SuplaDevice czegoś takiego:

SuplaDevice.addRelay(13, 12, INPUT_TYPE_BTN_MONOSTABLE);   // pin przekaźnika gpio13, przycisk monostab na gpio12
?

Aczkolwiek znalazłem coś takiego grzebiąc w SuplaDevice.h :

addRelay(int relayPin1,
               int relayPin2,
               bool hiIsLo,
               bool bistable,
               _supla_int_t functions); 
czy to nie adekwatne do w/w ?

A czy jak już będzie to wprowadzone to czy przyciski będą działały niezależnie od tego czy mamy wifi czy nie? obecnie działa gdy moduł jest podłączony pod sieć (da się zrobić inaczej ale ja nie potrafię jeszcze )?
Ta funkcja to co innego. Jeśli dobrze pamiętam, c to w primary GUI jest obsługa przycisków.
W nowej bibliotece będzie to zrobione inaczej. Ale trzeba poczekać ;)
klew

Zamykam temat, bo SuplaImpulseCounter został przepisany w nowej wersji biblioteki. Więcej szczegółów i kontynuacja wątku tutaj: viewtopic.php?f=61&t=7163

Return to “Arduino IDE”