Arduino - nowa nieoficjalna biblioteka z licznikiem impulsów
-
czyli przyciski w tej bibliotece nie działaja ?
-
Żadna oficjalna biblioteka, ani żadna modyfikowana przeze mnie, nie ma aktualnie wspracia dla przycisków (poza roletami). Przyciski są w planach, ale to pewnie z miesiąc trzeba jeszcze poczekać.
To nie znaczy, że nie da się samemu dopisać wsparcia dla przycisków.
-
Czyli jak dobrze rozumiem nie zrobię czegoś takiego na obecnie nowej zmodyfikowanej przez Ciebie SuplaDevice czegoś takiego:klew wrote: Fri Dec 27, 2019 2:48 pmŻadna oficjalna biblioteka, ani żadna modyfikowana przeze mnie, nie ma aktualnie wspracia dla przycisków (poza roletami). Przyciski są w planach, ale to pewnie z miesiąc trzeba jeszcze poczekać.
To nie znaczy, że nie da się samemu dopisać wsparcia dla przycisków.
Code: Select all
SuplaDevice.addRelay(13, 12, INPUT_TYPE_BTN_MONOSTABLE); // pin przekaźnika gpio13, przycisk monostab na gpio12
Aczkolwiek znalazłem coś takiego grzebiąc w SuplaDevice.h :
Code: Select all
addRelay(int relayPin1,
int relayPin2,
bool hiIsLo,
bool bistable,
_supla_int_t functions);
A czy jak już będzie to wprowadzone to czy przyciski będą działały niezależnie od tego czy mamy wifi czy nie? obecnie działa gdy moduł jest podłączony pod sieć (da się zrobić inaczej ale ja nie potrafię jeszcze )?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Ta funkcja to co innego. Jeśli dobrze pamiętam, c to w primary GUI jest obsługa przycisków.QLQ wrote: Fri Dec 27, 2019 6:06 pm
Czyli jak dobrze rozumiem nie zrobię czegoś takiego na obecnie nowej zmodyfikowanej przez Ciebie SuplaDevice czegoś takiego:?Code: Select all
SuplaDevice.addRelay(13, 12, INPUT_TYPE_BTN_MONOSTABLE); // pin przekaźnika gpio13, przycisk monostab na gpio12
Aczkolwiek znalazłem coś takiego grzebiąc w SuplaDevice.h :czy to nie adekwatne do w/w ?Code: Select all
addRelay(int relayPin1, int relayPin2, bool hiIsLo, bool bistable, _supla_int_t functions);
A czy jak już będzie to wprowadzone to czy przyciski będą działały niezależnie od tego czy mamy wifi czy nie? obecnie działa gdy moduł jest podłączony pod sieć (da się zrobić inaczej ale ja nie potrafię jeszcze )?
W nowej bibliotece będzie to zrobione inaczej. Ale trzeba poczekać
-
Zamykam temat, bo SuplaImpulseCounter został przepisany w nowej wersji biblioteki. Więcej szczegółów i kontynuacja wątku tutaj: viewtopic.php?f=61&t=7163