Supla Geolocation. Aplikacja mobilna

AdamT
Posts: 116
Joined: Sun Jan 06, 2019 9:42 am
Location: Kraków

Post

Mam podłączony sterownik Zamela SBW-01.
Na telefonie widzę :
1-zamknięcie całkowite lub uchylona albo w trakcie otwierania
2-zamknięta i pełne otwarcie
Nie wiem jak ustawić pośrednie otwarcie bramy.
Wolałbym aby położenie bramy było definiowane.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18491
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

W aplikacji są tylko 3 stany.
Zamknięta
Otwarta
Otwarta na 50%

Aby uzyskać wszystkie trzy należy podłączyć
oba czujniki.
AdamT
Posts: 116
Joined: Sun Jan 06, 2019 9:42 am
Location: Kraków

Post

Zamontowane kontaktrony szt 2.
IN1 oraz IN2 podłączone.
Jak ustawić aby pojawiało się 50%.
Czy czujnik otwarcia powinien być podłączony do IN1 ?
walanar1
Posts: 28
Joined: Fri May 18, 2018 5:31 pm

Post

AdamT wrote: Tue Nov 05, 2019 6:31 am Zamontowane kontaktrony szt 2.
IN1 oraz IN2 podłączone.
Jak ustawić aby pojawiało się 50%.
Czy czujnik otwarcia powinien być podłączony do IN1 ?
Niema znaczenia wszystko ustawiasz w chmurze w moim przypadku przy czujniku otwarcia pośredniego mam odwróconą logikę.
Ewentualnie wrzuć screen z ustawień w chmurze.
zsezse
Posts: 13
Joined: Fri Jun 01, 2018 8:29 am

Post

flowerek wrote: Wed Oct 09, 2019 6:54 pm Jutro potestuje bo tez mialem problem z zamykaniem...chyba za szybko "startuje spod domu"

A czy moznaby zrobic harmonogram kiedy apka ma dzialac a kiedy nie. Standardiwo od pon-pt w godz 8-15 jestem w pracy wiec apka moglaby w tym czasie nie pracowac i nie czerpac baterii. Tak samo powiedzmy w godzjnach 23--6

Czyli do szczescia starczyloby mi gdyby automatycznie uruchamiala sie w godz 6-8, 15-23 czyli tylko 10 godzin dzienie a nie 24.

Teraz wlaczam i wylaczam ja recznie...najczesciej zapominam wlaczyc 😁

Pomysl SUPER !!!! WIELKIE Dzieki !!!
Cześć.
Dla mnie lepszym rozwiązaniem, zamiast harmonogramu, jest ustawienie np. w MacroDroid makra, które by włączało i wyłączało SuplaGeolocation po połączeniu lub rozłączeniu z zestawem głośnomówiącym. Wyeliminowałoby to też niechcianą sytuację gdy jesteśmy np. na spacerze lub wracamy do domu autobusem.

Ale, napotkałem na jeden problem... przełącznik ON/OFF, bo zawsze po uruchomieniu aplikacji jest na OFF (przynajmniej u mnie) i trzeba go przełączać ręcznie.
Czy można to zmienić aby zawsze po uruchomieniu aplikacji był na ON?
Zibi
Posts: 618
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am
Location: Białogard

Post

Mam pytanko próbowałem na przykładzie lampki,zeby po wejściu w zielona strefę włączyła się i wyjściu z niej wyłączyła. Typ kanału fracz utworzyłem scenę w fracz w kanale ustawiłem włącz czy coś w warunku też trzeba pisać czy wystarczy ustawić włącz i skopiować cURL bo próbowałem i nic. Pewnie źle kopiuje ten link czy mógłby ktoś wrzucić sreen z fracz jak to zrobić.
arekrgw
Posts: 44
Joined: Wed Aug 15, 2018 6:42 pm

Post

Zibi wrote: Fri Jan 03, 2020 6:58 pm Mam pytanko próbowałem na przykładzie lampki,zeby po wejściu w zielona strefę włączyła się i wyjściu z niej wyłączyła. Typ kanału fracz utworzyłem scenę w fracz w kanale ustawiłem włącz czy coś w warunku też trzeba pisać czy wystarczy ustawić włącz i skopiować cURL bo próbowałem i nic. Pewnie źle kopiuje ten link czy mógłby ktoś wrzucić sreen z fracz jak to zrobić.
Przy tworzeniu sceny musisz ustawić dostępność pod adresem publicznym i ten adres wrzucić do aplikacji.
Zibi
Posts: 618
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am
Location: Białogard

Post

arekrgw wrote: Sun Feb 09, 2020 9:02 am
Zibi wrote: Fri Jan 03, 2020 6:58 pm Mam pytanko próbowałem na przykładzie lampki,zeby po wejściu w zielona strefę włączyła się i wyjściu z niej wyłączyła. Typ kanału fracz utworzyłem scenę w fracz w kanale ustawiłem włącz czy coś w warunku też trzeba pisać czy wystarczy ustawić włącz i skopiować cURL bo próbowałem i nic. Pewnie źle kopiuje ten link czy mógłby ktoś wrzucić sreen z fracz jak to zrobić.
Przy tworzeniu sceny musisz ustawić dostępność pod adresem publicznym i ten adres wrzucić do aplikacji.
Tak zrobiłem, zaznaczyłem publiczny i skopiowałem publiczny i wkleiłem, ale nie działa. Nie wiem czy trzeba cały adres kopiować czy jego część.
arekrgw
Posts: 44
Joined: Wed Aug 15, 2018 6:42 pm

Post

Zibi wrote: Sun Feb 09, 2020 2:07 pm
arekrgw wrote: Sun Feb 09, 2020 9:02 am
Zibi wrote: Fri Jan 03, 2020 6:58 pm Mam pytanko próbowałem na przykładzie lampki,zeby po wejściu w zielona strefę włączyła się i wyjściu z niej wyłączyła. Typ kanału fracz utworzyłem scenę w fracz w kanale ustawiłem włącz czy coś w warunku też trzeba pisać czy wystarczy ustawić włącz i skopiować cURL bo próbowałem i nic. Pewnie źle kopiuje ten link czy mógłby ktoś wrzucić sreen z fracz jak to zrobić.
Przy tworzeniu sceny musisz ustawić dostępność pod adresem publicznym i ten adres wrzucić do aplikacji.
Tak zrobiłem, zaznaczyłem publiczny i skopiowałem publiczny i wkleiłem, ale nie działa. Nie wiem czy trzeba cały adres kopiować czy jego część.
Trzeba użyć całego adresu razem z "http...". Generalnie ten kanał był najmniej przetestowany i być może są błędy, a czasu nie mam zupełnie na ten projekt.
Tomasz_UC
Posts: 2
Joined: Fri Feb 14, 2020 10:03 pm

Post

to jest to czego potrzebuje tylko czy wersja IOS jakoś się może pojawi?

Return to “Nowości”