No właśnie coś jest na rzeczy. Malinę muszę sobie zrobić "na nowo", stąd moja prośba o skompilowany supla-mqtt-clientpzygmunt wrote: Fri Dec 06, 2019 1:06 pm Na pewno apt-get install libssl-dev
ale jeszcze jest jakiś problem

No właśnie coś jest na rzeczy. Malinę muszę sobie zrobić "na nowo", stąd moja prośba o skompilowany supla-mqtt-clientpzygmunt wrote: Fri Dec 06, 2019 1:06 pm Na pewno apt-get install libssl-dev
ale jeszcze jest jakiś problem
Zainstalowałeś wszystko to co jest w pierwszym poście ? Od tego bym zaczął. Jest tam między innymi libssl
Beku wrote: Fri Dec 06, 2019 1:13 pm Zainstalowałeś wszystko to co jest w pierwszym poście ? Od tego bym zaczął. Jest tam między innymi libssl
Code: Select all
libssl-dev is already the newest version (1.0.1t-1+deb8u12)
Za jakieś 3 godziny Ci wrzucę wersję skompilowaną.michael wrote: Fri Dec 06, 2019 1:20 pmBeku wrote: Fri Dec 06, 2019 1:13 pm Zainstalowałeś wszystko to co jest w pierwszym poście ? Od tego bym zaczął. Jest tam między innymi libsslTak.Code: Select all
Jak już wspomniałem wyżej. Na QNAPie kompilować to loteria (tam są dziwne ścieżki itp.), a system na malinie mam lekko "zepsuty". Stąd moja prośba o binarkę
Myślę, że nie ma co tutaj szukać przyczyny problemu, bo problem jest lokalnie i muszę to po prostu sobie naprawić![]()
michael wrote: Fri Dec 06, 2019 1:20 pmBeku wrote: Fri Dec 06, 2019 1:13 pm Zainstalowałeś wszystko to co jest w pierwszym poście ? Od tego bym zaczął. Jest tam między innymi libsslTak.Code: Select all
Jak już wspomniałem wyżej. Na QNAPie kompilować to loteria (tam są dziwne ścieżki itp.), a system na malinie mam lekko "zepsuty". Stąd moja prośba o binarkę
Myślę, że nie ma co tutaj szukać przyczyny problemu, bo problem jest lokalnie i muszę to po prostu sobie naprawić![]()
Code: Select all
find / -name err.h|grep openssl
Spróbuj pobrać nowe źródła i skompilować jeszcze raz. A poza tym ten klient skompilowany którego Ci dałem nie zadziałał na QNAP’ie?michael wrote: Tue Dec 10, 2019 11:56 am Po kilku bojach udało mi się uruchomić działającego brokera i klienta dla Supli![]()
Niestety w tej chwili mam to rozbite na dwie maszyny, tj. broker na QNAPie, klient na malinie.
Docelowo chciałbym to wszystko mieć w kontenerach na QNAPie. Będę z tym walczył, żeby to tak działało![]()