Czujnik alarmu o włamaniu
-
Pamiętaj, że musisz połączyć się ze swoim botem (tym, który stworzyłeś za pomocą “Bot Father”) i zacząć.
-
Tak zrobiłem i uzyskałem chat_id . Wpisałem go do wemos i zapisałem. Czy w cloud coś ustawiam do tego modułu ? np. włącznik światła ?
-
tak, włącznik światła lub wyłącznik zasilania
-
Działa również z czujnikiem drzwi lub okna
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Nadal u mnie nie działa . Po zaprogramowaniu i wpisaniu parametrów wemos łączy się z cloud jednak nie działa telegram i nie widzę żeby jakaś zmiana była po wykryciu ruchu. Po odłączeniu wemos od napięcia i ponowne podłączenie z cloud już się nie łączy . Nawet jak zrobię nową konfigurację to i tak sie nie połączy .Dopiero po ponownym wgraniu programu widać go w cloud i dalej dzieje się tak jak opisałem . Sprawdzałem na kilku nowych wemosach więc wykluczam że któryś jest uszkodzony. Jeszcze mam takie pytanie , po ustawieniu w cloud np. włącznik oświetlenia to w telefonie ma być ustawiony jako włączone żeby układ działa na wykrywanie ruchu ? Co prawda robiłem przy włączonym przełączniku i wyłączonym tez i żadnej rekacji.
-
Przyjrzyj się uważnie konfiguracji Flash Tool i przesyłaniu plików !byniom wrote: ↑Sun Jan 26, 2020 6:35 pm Nadal u mnie nie działa . Po zaprogramowaniu i wpisaniu parametrów wemos łączy się z cloud jednak nie działa telegram i nie widzę żeby jakaś zmiana była po wykryciu ruchu. Po odłączeniu wemos od napięcia i ponowne podłączenie z cloud już się nie łączy . Nawet jak zrobię nową konfigurację to i tak sie nie połączy .Dopiero po ponownym wgraniu programu widać go w cloud i dalej dzieje się tak jak opisałem . Sprawdzałem na kilku nowych wemosach więc wykluczam że któryś jest uszkodzony. Jeszcze mam takie pytanie , po ustawieniu w cloud np. włącznik oświetlenia to w telefonie ma być ustawiony jako włączone żeby układ działa na wykrywanie ruchu ? Co prawda robiłem przy włączonym przełączniku i wyłączonym tez i żadnej rekacji.
Robisz coś złego!!!!
plik musi mieć postać „pir_telegram_DOUT_16Mbit.bin”
aby wysłać, musi być włączone
-
Zadziałało juz , jedyne co zrobiłem to użyłem nowszej wersji flashtool do fragnia programu . Nie sprawdzałem jeszcze czy po odłączeniu zasilania będzie działał ponownie ale alarm w telefonie działa elmaya jesteś wielki Dziękuję bardzo wam za pomoc i cierpliwość .
-
Nawet jeśli to był skomplikowany poród, cieszę się, że jest w porządku.
-
Nadal jest problem z odłączeniem wemosa , jeżeli go odłączę i ponownie podłączę to w cloud jest cały czas nie połączony i trzeba znowu go programować od podstaw