Czujnik alarmu o włamaniu

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
elmaya

byniom wrote: Sun Jan 26, 2020 7:32 pm Nadal jest problem z odłączeniem wemosa , jeżeli go odłączę i ponownie podłączę to w cloud jest cały czas nie połączony i trzeba znowu go programować od podstaw :(
:lol:
use this to upload
https://www.espressif.com/sites/default ... v3.6.8.zip

upewnij się, że masz DOUT! 16Mbit
PuteR

byniom wrote: Sun Jan 26, 2020 7:32 pm Nadal jest problem z odłączeniem wemosa , jeżeli go odłączę i ponownie podłączę to w cloud jest cały czas nie połączony i trzeba znowu go programować od podstaw :(
Sprawdziłem przed chwilą u siebie i nie mam takiego objawu jak u Ciebie moduł bez problemu ponownie łączy się do sieci.
byniom

To się dzieje kiedy odepnę moduł Jeżeli jest podpięty to wszystko działa prawidłowo ale po odłączeniu nie chce połączyć się z cloud ale z moją siecią jest połączony. Nie mam koncepcji jak to zrobić . Wygląda to tak jak by moduł nie zapisywał na stałem wszystkiego w pamięci . Dziwne jest jeszcze to że jak odepnę moduł a w cloud włącznik był ustawiony na ON to w cloud jest pokazany cały czas jako zalogowany ale nie działa , a w momencie kiedy w telefonie przestawię na OFF to odrazu pokazuje że jest rozłączony z cloud i już nie chce się połączyć.
elmaya

mea culpa :lol:

w oprogramowaniu pojawił się błąd, który w niektórych przypadkach zmieniał „AUTHKEY” i uniemożliwiał połączenie

poprawione
byniom

Dziękuję :D
adamwro25

Czy jest opcja aby ten alarm z funkcją powiadamiania przez Telegram mógłbyć zasilany z baterii tak jak w przypadku viewtopic.php?f=9&t=3066&start=80, oraz miał funkcję usypiania "deep sleep" w celu oszczędności baterii?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pp40

Od trzech dni próbuje uruchomić powiadomienia na Telegram . W aplikacji Telegram przy użyciu „Bot Father” wpisując Nazwę następnie Nazwę Użytkownika z zakończeniem Bot otrzymałem BotToken . Po nacisnięciu t.me/MojaNazwaBot otrzymałem nową linijkę powiadomienia w Telegramie . W tej linijce wpisałem @get_id_bot i otrzymałem Chat ID . Wszytskie informacje z Telegrama wpisałem w rubryki
Supla_pir_telegram . W SUPLA Cloud w zakładce Moja Supla widzę Wemosa z WesOpr 2.3.0 . W konfiguracji mam Włcznik zasilania na ON .
Na WeMos dolutowany rezystor 4K7 między piny 3V3 i D6 i zwieram , rozwieram mostek między Masa a D6 . Co źle zrobiłem że nie otrzymuje powiadomienia . Proszę o pomoc .
pp40

Poprawiłem linijkę z BOT ID . Uruchomiłem Get ID Bot z @fredykardianchannel . Zastosowałem soft w wer.opr 2.3.1 dla WeMos i nadal brak komunikaji .
pp40

https://api.telegram.org/bot"BotToken"/ ... text=Hello . Działa tak wysłana informacja . Na dzień dzisiejszy oprogramowanie jest bezużyteczne , może działało w 2020r .
klew

pp40 wrote: Wed Nov 15, 2023 11:43 am https://api.telegram.org/bot"BotToken"/ ... text=Hello . Działa tak wysłana informacja . Na dzień dzisiejszy oprogramowanie jest bezużyteczne , może działało w 2020r .
Ciężko coś wywróżyć bez logów, ale najczęstszym problemem z połączeniem jest brak pamięci RAM.
Nie wiem jak łączysz się z serwerem Supli, ale telegram widzę że jest po HTTPS. Esp8266 nie uciągnie dwóch szyfrowanych połączeń.
Jest też szansa, że Supla obecnie zużywa trochę więcej ramu i nie wystarcza nawet na jedno szyfrowane połączenie (zakładając że z serwerem łączysz się bez szyfrowania).

Wrzuć logi, to będzie można coś więcej powiedzieć

Return to “Pomysły i koncepcje”