MEW-01 ustawienie takich samych wskazań jak na liczniku głównym
-
Hej Grupo a czy jest możliwość ustawienia, przefiltrowania zużycia energii w wybranych ramach czasowych? Tak aby np ustawić początkową datę pomiaru oraz końcową ?
-
Zakończyły się rozważania, jest szansa na pchnięcie tematu?
Dodam, że Liw-01 nie wyobrażam sobie bez.
-
a długa ta kolejka?:)
pytam bo chciałbym kupić ten moduł a zależy mi na informacji na bieżąco nie tyle o zużyciu co o obecnym stanie licznika. Licznik mam na słupie za działką odczyty muszę posyłać energetyce sam a czasami nikogo w czasie odczytów nie ma w domu i takie rozwiązanie było by idealne.
mirek
-
Cześć wszystkim
Podbijam temat ponieważ od ostatniego wpisu minął ponad rok.
Także nurtuje mnie pytanie czy zostanie w końcu wprowadzona / dodana / możliwość wpisania
do "licznika energii MEW-01" w momencie pierwszego uruchomienia aktualnego stanu
licznika głównego.
Uważam że taka możliwość, znacznie uprościłaby monitorowanie ewentualnych rozbieżności
w zliczaniu zużycia energii.
Kilka lat od chwili wrzucenia tej możliwości na listę oczekiwań to trochę długo
Podbijam temat ponieważ od ostatniego wpisu minął ponad rok.
Także nurtuje mnie pytanie czy zostanie w końcu wprowadzona / dodana / możliwość wpisania
do "licznika energii MEW-01" w momencie pierwszego uruchomienia aktualnego stanu
licznika głównego.
Uważam że taka możliwość, znacznie uprościłaby monitorowanie ewentualnych rozbieżności
w zliczaniu zużycia energii.
Kilka lat od chwili wrzucenia tej możliwości na listę oczekiwań to trochę długo
-
Ta funkcjonalność jest już dostępna od wielu miesięcy. Na cloud.supla.org w ustawieniach szukaj „Wartość dodana”.
-
Cześć jestem całkiem zielony w temacie supla i całej otoczki z tym związanej temu z góry przepraszam za moje pytania wywody itp po prostu nie znam się i tyle.a teraz moje pytanie elektryk , zmontował mi mew 01 i właśnie się dowiedziałem że mogę jeżeli to dobrze rozumiem dane z mojego licznika PGE wpisać do mojej aplikacji licznika mew 01 żeby te liczniki zgrać tzn wartosć z pge będzie jakby zerową i mew 01 będzie do wartości PGE już liczył na bieżąco i dalej co zrobić z danymi które mew 01 już ma od 07 03 2024 skasować je i wtedy licznik będzie liczył od zera czyli od wartości wpisanej z licznika PGE czy dobrze to rozumiem mam założoną fotowoltaikę
-
W Cloud możesz ustawić "wartość dodana". Wybierz aby "nie uwzględniał wartości dodanej w historii" i będzie ok. Wtedy możesz zmieniać ta wartość dodaną wiele razy i będzie wszystko okMpbpa wrote: ↑Sun Mar 17, 2024 6:37 pm Cześć jestem całkiem zielony w temacie supla i całej otoczki z tym związanej temu z góry przepraszam za moje pytania wywody itp po prostu nie znam się i tyle.a teraz moje pytanie elektryk , zmontował mi mew 01 i właśnie się dowiedziałem że mogę jeżeli to dobrze rozumiem dane z mojego licznika PGE wpisać do mojej aplikacji licznika mew 01 żeby te liczniki zgrać tzn wartosć z pge będzie jakby zerową i mew 01 będzie do wartości PGE już liczył na bieżąco i dalej co zrobić z danymi które mew 01 już ma od 07 03 2024 skasować je i wtedy licznik będzie liczył od zera czyli od wartości wpisanej z licznika PGE czy dobrze to rozumiem mam założoną fotowoltaikę
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820