Supla Pushover Mini Alarm

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
byniom

Na stronie programu pushover po prawej stronie masz user token a niżej po lewej masz podać urżadzenia na których masz pushover a na samym dole masz app token
Jarson78

byniom wrote: Mon Feb 10, 2020 6:30 am Na stronie programu pushover po prawej stronie masz user token a niżej po lewej masz podać urżadzenia na których masz pushover a na samym dole masz app token
Dzięki, teraz już wszystko jasne.

Z czujką ruch sobie poradziłem i działa.
Niestety wemos z kontaktronem nie działa, tzn. w supla cloud jest widoczny, jednak sam wemos bez czujnika (kontaktronu).
Myślałem że to wina właśnie kontaktronu i kupiłem jeszcze dwa ale też niestety nie widać czujnika.
Co jeszcze może być nie tak???
byniom

Bo czujnika nie widać , widac tylko włącznik że możesz włączyć lub wyłaczyć alarm
Jarson78

OK, rozumiem.
Myślałem że będzie go widać i przy okazji wykorzystam go w alexie do włączenia światła po otwarciu furtki.
Elektryk Szczecin

Ja zrobiłem taki alarm może komuś się przyda
https://youtu.be/W5mmcfonMtw

i tutaj

https://youtu.be/FTgNzyutulE

i ikony
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Elektryk Szczecin

Testuje taki sensor moduł czujnika unikania przeszkód na podczerwień MH
Czujka HC-SR501 po trzech dniach pracy dziwnie się zachowuje (fałszywe alarmy)
myślę ze to wina słabej jakości
Wstawię filmik jak przetestuje :D :D

https://youtu.be/ynRoKFZGRHs

jest to na linku bezpośrednim ale na Supla Pushover jest tak samo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Elektryk Szczecin on Fri Feb 14, 2020 2:46 pm, edited 1 time in total.

byniom

Mam podłączone y czujnik HC-SR501 i pracuje jako prosty alarm i nie zauważyłem do tej pory żeby dziwnie się zachowywał. Może ustaw czułość potencjometrami .
Zibi

Czy jest szansa ustawić to tak, żeby mimo włączonego przekaźnika np włącznik zasilania powiadomienie głosowe i wiadomość wysłało tylko raz. Chciałbym wykorzystać te powiadomienie do skrzynki pocztowej.
Czy wiąże to się ze zmianą w sofie czy w pushover można to ustawić?
Pushover na android ma możliwość ustawienia, żeby ikona P w górnej części ekranu znikała automatycznie po wyłączeniu przekaźnika tak jak można było to ustawić w automate?
wojtas567

Wstaw przesłonę miedzy diodami tak żeby same bezpośrednio się nie widziały.
Pozdrawiam
Wojtek
Elektryk Szczecin

wojtas567 wrote: Fri Feb 14, 2020 3:49 pm Wstaw przesłonę miedzy diodami tak żeby same bezpośrednio się nie widziały.
Właśnie tak zrobiłem (nie pokazałem tego w filmie)ale mimo wszystko o niebo lepiej od HC-SR501 myślę że to wina czujki zresztą nie była nowa a no właśnie czy czujki HC-SR501 są te same montowane w alarmach

Return to “Pomysły i koncepcje”