A wrzucasz tą metodę w jakiegoś printa?nebraska wrote: Fri Apr 21, 2023 1:14 pm Wyrzuciłem tą linie tak samo.
Wstawiłem w 3 miejscach jak pisałeś o tym wcześniej ESP.getFreeHeap(); tylko dziwne że nie pokazuje ilości RAM żadnej info wciskam rst i nic.
Supla Pushover x4 cd
-
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Sorki myślałem ze to już jest w tej funkcji.
Mam takie coś 27520 wstawiłem na początku setup i za SuplaDevice.begin();
-
A próbowałeś uruchomić pushover bez Supli?nebraska wrote: Fri Apr 21, 2023 1:42 pm Sorki myślałem ze to już jest w tej funkcji.
Pewnie jakiś przykład powinien być w bibliotece.
-
Tak działa. Nawet znalazłem Esp32 i wrzuciłem z Supla i działa , a na 8266 za cholerę nic
-
Czyli najprawdopodobniej pamięci brakuje.nebraska wrote: Fri Apr 21, 2023 2:28 pmTak działa. Nawet znalazłem Esp32 i wrzuciłem z Supla i działa , a na 8266 za cholerę nic
W wolnej chwili spróbuję trochę ograniczyć zużycie pamięci przez suplę.
-
Ciekawa sprawa. Bo ja potwierdzam że u mnie wcześniejsza wskazówka od klewa działa. Dodałem jeszcze wczoraj obsługę w kodzie biblioteki RH_ASK do modułu/nadajnik odbiornik i dodatkowe obsługi wirtualnej krańcówki i przekaźnika oraz do www dodatkowe pola do wpisania treści wiadomości i rodzaju Sound i też wszystko ładnie działa. Wiec może coś z biblioteką pushover jest nie tak. Oczywiście jesli tylko klew znajdzie czas to jestem też jak najbardziej "za" żeby poszperać w celu zaoszczędzenia miejsca w SUPLI ale możesz tak na wszelki wypadek sprawdzić bibliotekę z innego źródła albo jak chcesz skorzystaj z tej którą ja poprawiłem. Zaraz ją wstawię. A sprawa naprawdę fajna i warta tego żeby działało.
-
@nebraska... teraz zauważyłem. Czy aby Twój problem nie ma związku z tą częścią kodu poniżej?
Może odkomentowałeś te linie związane z Client. Ja jak testowałem wszystkie możliwosci to w bibliotece pushover zmieniałem nazwy zmiennych wcześniej żeby sprawdzić czy coś się nie gryzie i teraz zwróciłem uwagę że w kodzie zostało np. WiFiClientSecure Client1. Dla oryginalnej biblioteki powinno być wszędzie Client a nie Client1.
Code: Select all
// WiFiClientSecure Client1;
// if (!Client1.connect("api.Pushover.net", 443))
// {
// SUPLA_LOG_DEBUG("api.Pushover.net POŁĄCZONY");
// }
}
if (action == MOJA_AKCJA_2)
{
digitalWrite(LED, LOW);
SUPLA_LOG_DEBUG("MOJA_AKCJA_1_STOP!");
}
ssid = "";
pass = "";
-
To jest ta z której korzystam z poprawką od klewa.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
zzrr bardzo dziękuję jutro rano będę sprawdzał bo już jestem poza zasięgiem kompa.
No fajnie by było na esp8266 odpalić bo mam sporo tych płytek.
Tak te linie mam odkomentowane w bibliotece.
Czy mają być zamontowane?
No fajnie by było na esp8266 odpalić bo mam sporo tych płytek.
Tak te linie mam odkomentowane w bibliotece.
Czy mają być zamontowane?