Supla Pushover x4 cd

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
nebraska

klew wrote: Sun Apr 23, 2023 5:08 pm Nie przyglądałem się jeszcze szczegółowo tym co pisaliście, ale obsługa przycisków jest realizowana na timerach i tam raczej nie powinno się robić takich operacji, jak nawiązywanie szyfrowanego połączenia z pushover. Kojarzę że ktoś kiedyś pisał o tym, że to nie działa.

Spróbujcie, zamiast robić wysłanie pusha z tej klasy MojeAkcje, wstawić jakąś flagę, którą sprawdzacie w iterate i tam wysyłacie push.
Cholera faktycznie zadziałało!
zzrr Twój kod również mi zadziałał ogromne podziękowania że do końca wytrwaleś :mrgreen: to mi daliście radości.
Cholera żebym wiedział że zwykły button tyle bigosu robi.
klew

lukfud wrote: Sun Apr 23, 2023 5:16 pm
klew wrote: Sun Apr 23, 2023 5:08 pm Nie przyglądałem się jeszcze szczegółowo tym co pisaliście, ale obsługa przycisków jest realizowana na timerach i tam raczej nie powinno się robić takich operacji, jak nawiązywanie szyfrowanego połączenia z pushover. Kojarzę że ktoś kiedyś pisał o tym, że to nie działa.

Spróbujcie, zamiast robić wysłanie pusha z tej klasy MojeAkcje, wstawić jakąś flagę, którą sprawdzacie w iterate i tam wysyłacie push.
ktoś o tym pisał ;)
Uderz w stół... ;)
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
zzrr

klew wrote: Sun Apr 23, 2023 5:08 pm Spróbujcie, zamiast robić wysłanie pusha z tej klasy MojeAkcje, wstawić jakąś flagę, którą sprawdzacie w iterate i tam wysyłacie push.
U mnie po wpisie w biblii pushover działa z klasy. I tak naprawdę to załatwia moim zdaniem sprawę.Oczywiście z pomocą podpowiedzi od klewa. Dowodem że działa jest właśnie ten kod który podesłałem dla nebraski. Próbował to z buttonem, ale czy warto iść w kierunku dodawania pushover do buttona?
Last edited by zzrr on Sun Apr 23, 2023 6:44 pm, edited 1 time in total.
zzrr

nebraska wrote: Sun Apr 23, 2023 5:20 pm Cholera faktycznie zadziałało!
zzrr Twój kod również mi zadziałał ogromne podziękowania że do końca wytrwaleś :mrgreen: to mi daliście radości.
Cholera żebym wiedział że zwykły button tyle bigosu robi.
Super :D a tym bardziej że już się obawiałem że zostanę podejrzany o wprowadzanie kolegów w błąd ;)
nebraska

zzrr wrote: Sun Apr 23, 2023 5:28 pm
klew wrote: Sun Apr 23, 2023 5:08 pm Spróbujcie, zamiast robić wysłanie pusha z tej klasy MojeAkcje, wstawić jakąś flagę, którą sprawdzacie w iterate i tam wysyłacie push.
U mnie po wpisie w biblii pushover działa z klasy. I tak naprawdę to załatwia moim zdaniem sprawę.Oczywiście z pomocą podpowiedzi od klewa. Dowodem że działa jest właśnie ten kod który podesłałem dla nebraski. Próbował to z buttonem, ale czy warto iść w kierunku dodawania pushover do buttona?
Button tylko miał być dla testu.
zzrr

nebraska wrote: Sun Apr 23, 2023 7:46 pm Button tylko miał być dla testu.
Tak mi się też wydawało 8-) tak strzelam że najbardziej przyda się ta komenda z loop ;)
Najważniejsze że działa bo ESP8266 dostaje coś czego wcześniej chyba nikt nie miał możliwości użyć.

Return to “Pomysły i koncepcje”