No to kurcze jak je składają do tych normalnych płytek?Robert Błaszczak wrote: Sat Mar 07, 2020 1:11 pm Przede wszystkim to sprawdź czy mają i czy Ci przylutują BME280. Jak chciałem mieć przylutowane SHT31, to nie było możliwości wyboru, a z korespondencji e-mail z JLCPCB wynika, że nie lutują tych czujników ze względu na możliwość uszkodzenia wysoką temperaturą.
Mini BME280
-
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Nie wiem, ale najprawdopodobniej inną metodą montażu.
BME280 również nie mają w ofercie, więc wygląda na to, że nie chcą wykonywać gotowych płytek z wlutowanymi czujnikami BME/SHT.
W załączeniu gerber, BOM i PaP (rozpakować z bom_pap_zip) z czujnikiem BME280 (20 mm x 20 mm) według takiego schematu:
Możecie sami sprawdzić, że nie da się zamówić wykonania płytki z montażem BME280.
BME280 również nie mają w ofercie, więc wygląda na to, że nie chcą wykonywać gotowych płytek z wlutowanymi czujnikami BME/SHT.
W załączeniu gerber, BOM i PaP (rozpakować z bom_pap_zip) z czujnikiem BME280 (20 mm x 20 mm) według takiego schematu:
Możecie sami sprawdzić, że nie da się zamówić wykonania płytki z montażem BME280.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Ostatnio widziałem filmik z laserkiem jak fajnie lutuje punktowo - pewnie tak aby nie przegrzaćRobert Błaszczak wrote: Sat Mar 07, 2020 7:46 pm Nie wiem, ale najprawdopodobniej inną metodą montażu.
https://www.youtube.com/watch?v=KnyB9btlhS8
To jak montujemy taki laser ? A i w dodatku będzie go Supla obsługiwała

A to melepeci z nich, że nie chcą składać

EDIT: ale kutafony na magazynie mają, cena jak wcześniej pisał @dobo nie powala:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Dokładnie tak to wygląda. Być może że "jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o $$$" dbają o swój rynek i nie chcą robić konkurencji dla firm produkujących gotowe moduły z czujnikami.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Tak jest. w 100% się z Tobą zgadzam RobertRobert Błaszczak wrote: Sat Mar 07, 2020 8:04 pm Dokładnie tak to wygląda. Być może że "jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o $$$" dbają o swój rynek i nie chcą robić konkurencji dla firm produkujących gotowe moduły z czujnikami.
-
W żaden sposób mi się nie udało.
Złożyłem już zamówienie na same płytki do Mini BME280 i na płytki do czujników zalania.
Robert z twoimi plikami gerber BOM i CPL poszło dalej do wybierania elementów, a dlaczego u mnie nie chciało?

Złożyłem już zamówienie na same płytki do Mini BME280 i na płytki do czujników zalania.
Robert z twoimi plikami gerber BOM i CPL poszło dalej do wybierania elementów, a dlaczego u mnie nie chciało?
-
to na ali już jest taniejQLQ wrote: Sat Mar 07, 2020 7:54 pm EDIT: ale kutafony na magazynie mają, cena jak wcześniej pisał @dobo nie powala:Clip_4.jpg
https://pl.aliexpress.com/item/33002456 ... hweb201603_
a tu się chińczyk chyba walnął w ustawieniach bo za 10 sztuk chce $23.78 (92,76 zł), a za 20 sztuk $25.67 (100,13 zł)
https://pl.aliexpress.com/item/33043534 ... hweb201603_
-
No właśnie sam jestem ciekawy, dlaczego u Ciebie to nie zadziałało. Udostępnij w EasyEDA sam schemat Mini BME280 i podaj linka.dobo wrote: Sat Mar 07, 2020 8:10 pm [...]
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
-
Zmień kondensator 100nF. Ja wyszukuję wpisując: C0603. Po zmianie kondensatora przechodzi możliwość zamówienia z montażem.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak