Jak podłączyć SBW-02 do Wisniowski ST-2
-
Zamel się z Tobą skontaktuje
-
Witajcie. Próbuję podpiąć jak podpowiedzi były i nadal coś nie może mi załapać. Czy mógłbym liczyć na waszą pomoc jak to podpiąć żeby działało?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Sterowanie Ci nie działa czy czujniki ?
-
Pod STER2 jest coś juz podłączone. Barierę ? Możesz to zweryfikować ?
Sprawdź też co się dzieje na
Zewrzyj na chwilę (~1sek.) COM i STER2 i sprawdź czy brama ruszy.
Sprawdź też co się będzie działo jak na chwilę zewrzesz COM i STER1.
Sprawdź też co się dzieje na
Zewrzyj na chwilę (~1sek.) COM i STER2 i sprawdź czy brama ruszy.
Sprawdź też co się będzie działo jak na chwilę zewrzesz COM i STER1.
-
Jak podepnę na krótko com + ster1 lub ster 2 to brama rusza
-
Czy słyszysz jak klika przekaźnik w SBW jak naciskasz w aplikacji otwieranie bramy ? Może czas jest ustawiony na zbyt krótki ?
-
Kilka dni temu próbowałem podłączyć SBW-02 do tego sterownika bramy. Poszło w miarę gładko do momentu zamknięcia słupka. Podłączyłem, wszystko w miarę działało. Zamknąłem słupek i koniec zabawy. Naciskam na pilocie bramy i ... słychać przełączanie przekaźnika w ST-2 ale silnik nie rusza. To samo z komórki słychać przekaźnik (chyba w SBW-02) i ułamek sekundy później drugi (pewnie ST-2) i ... też nic. Podejrzewam, że to problem z zasilaniem (układ zasila też barierę fotokomórek). Na 10 prób chyba tylko raz brama ruszyła.
Pogoda się psuła więc odłączyłem zasilanie i zamknąłem wszystko.
Postanowiłem przenieść sterownik do domu (lepszy zasięg WiFi i łatwiej zasilić przekaźnik). Poza zasilaniem 220V mam 4 przewody do sterowania pomiędzy domofonem a bramą. Obecnie podłączone są do ST-2:
COM - 2 szt
STER1 - sterowanie funkcją furtki
STER2 - sterowanie bramą
Jak powinienem podłączyć przekaźnik aby odczytać przez SBW stan bramy? Czy wejście na przekaźnik to para COM-KRANC2 czy KRANC2 i jeden z zacisków zasilania ST-2? Chciałbym pozostawić sterowanie "furtką" z przycisku w domu (choć w praktyce i tak z tego nie korzystam).
malarz
Pogoda się psuła więc odłączyłem zasilanie i zamknąłem wszystko.
Postanowiłem przenieść sterownik do domu (lepszy zasięg WiFi i łatwiej zasilić przekaźnik). Poza zasilaniem 220V mam 4 przewody do sterowania pomiędzy domofonem a bramą. Obecnie podłączone są do ST-2:
COM - 2 szt
STER1 - sterowanie funkcją furtki
STER2 - sterowanie bramą
Jak powinienem podłączyć przekaźnik aby odczytać przez SBW stan bramy? Czy wejście na przekaźnik to para COM-KRANC2 czy KRANC2 i jeden z zacisków zasilania ST-2? Chciałbym pozostawić sterowanie "furtką" z przycisku w domu (choć w praktyce i tak z tego nie korzystam).
malarz
Last edited by malarz on Sun May 09, 2021 4:26 pm, edited 1 time in total.
ROW-02m + SBW-02 + SBW-01 + 3xROW-02 + TH-10 + TH-16
-
Masz podłączone krańcówki ?