Harmonogram jak to ustawić.

User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4096
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Jeśli serwer nie widzi sterownika, to harmonogram się nie wykona.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mkaczko
Posts: 14
Joined: Sun Jul 19, 2020 6:29 pm

Post

jest jakaś możliwość ominięcia tego problemu ????
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4096
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Własny serwer SUPLA w obrębie własnej sieci LAN/Wi-Fi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mkaczko
Posts: 14
Joined: Sun Jul 19, 2020 6:29 pm

Post

niestety nie mogę pobrać obrazu

Obraz karty SD dla Raspberry PI 2/3 zawierający zainstalowane oprogramowanie SUPLA-CLOUD (supla-server + cloud + apache + php5 + mysql) oraz oprogramowanie urządzenia wykonawczego supla-dev. Szczegóły w pliku README.txt



https://drive.google.com/file/d/0B3DJSA ... tmFF3OkaDg

czy jest możliwość pobrania gotowego obrazu systemu dla raspberry ??
robertklepacki94
Posts: 990
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

mkaczko wrote: Mon Mar 28, 2022 8:12 pm niestety nie mogę pobrać obrazu

Obraz karty SD dla Raspberry PI 2/3 zawierający zainstalowane oprogramowanie SUPLA-CLOUD (supla-server + cloud + apache + php5 + mysql) oraz oprogramowanie urządzenia wykonawczego supla-dev. Szczegóły w pliku README.txt



https://drive.google.com/file/d/0B3DJSA ... tmFF3OkaDg

czy jest możliwość pobrania gotowego obrazu systemu dla raspberry ??
viewtopic.php?t=4081
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
rudrisazz
Posts: 1
Joined: Thu Mar 31, 2022 5:55 pm

Post

czy włącza a nie wyłącza?

mobdro
Dachdeker.leszno
Posts: 4
Joined: Tue Oct 05, 2021 6:44 pm

Post

Witam.
Czy jest możliwość sprawdzania stanu urządzenia co 5 sekund. Mam podłączoną pompę pod nawadnianie i sprawdza mi stan co minutę to trochę słabo.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8647
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Dachdeker.leszno wrote: Wed May 03, 2023 3:24 pm Witam.
Czy jest możliwość sprawdzania stanu urządzenia co 5 sekund. Mam podłączoną pompę pod nawadnianie i sprawdza mi stan co minutę to trochę słabo.
A co chcesz tym zrobić?

Harmonogram może pracować co 1 min.
Można to obejść scenami, ale może znajdziemy bardziej eleganckie rozwiązanie, tylko opisz co chcesz zrobić.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Dachdeker.leszno
Posts: 4
Joined: Tue Oct 05, 2021 6:44 pm

Post

Witam.
Mam sterownik nawadniania ma funkcję załączania pompy wody. Niechce ciągnąć kabla do stycznika który by ją załączał, a chce wykożystać gniazgo supla.
W tym momęcie po załączeniu cyklu zraszaczy pompa włącza się po 1 minucie po sprawdzeniu stanu stanu ze sterownika nawadniania. Może jest możliwość załączenia gniazda po zmianie stanu stycznika ?
User avatar
klew
Posts: 8647
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Dachdeker.leszno wrote: Thu May 04, 2023 8:03 am Witam.
Mam sterownik nawadniania ma funkcję załączania pompy wody. Niechce ciągnąć kabla do stycznika który by ją załączał, a chce wykożystać gniazgo supla.
W tym momęcie po załączeniu cyklu zraszaczy pompa włącza się po 1 minucie po sprawdzeniu stanu stanu ze sterownika nawadniania. Może jest możliwość załączenia gniazda po zmianie stanu stycznika ?
Aktualnie takie powiązanie można zrobić na skryptach: scritps.supla.io
Prostszą alternatywą jest opakowanie włączania zraszania w scenę. Tworzysz scenę, w której:
1. włączasz pompę
2. włączasz sekcję A
3. czekasz 30 min
3. wyłączasz sekcję A
4. włączasz sekcję B
5. czekasz 30 min
6. wyłączasz seckję B oraz wyłączasz pompę
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “Ogólna dyskusja”