Nowe ustawienia

michael

Ktoś kiedyś wspomniał o opcji przełączania motywu aplikacji - jasny/ciemny. Może też warto dodać.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Xoggo

Proponuję (tzw. pobożne życzenia) wprowadzić:
1. Możliwość własnej zmiany kolejności urządzeń i lokalizacji (oraz opcję włączenia/wyłączenia nazw lokalizacji).
2. Możliwość ukrycia (z poziomu aplikacji) wybranych urządzeń (inni użytkownicy-domownicy danej lokalizacji nie muszą widzieć przełączników np. do resetowania urządzeń itp.).
3. Możliwość (w Ustawieniach) wyboru dwóch adresów dostępowych (e-mail). Spowoduje to szybkie przełączanie pomiędzy kontami oraz nie będzie wymagało instalacji drugiej aplikacji.
4. W sekcji "O programie" wyłączyć możliwość pisania w warunkach licencyjnych. Ponieważ kliknięcie w polu tekstu powoduje włączenie klawiatury telefonu, która z kolei zasłania przycisk "ok" (zielony na dole) a tym samym uniemożliwia wyjście z tej sekcji. Jedyną opcją jest zamknięcie aplikacji i włączenie od nowa.
unnamed.jpg
5. W kontrolerze RGB ustawić przycisk włącz/wyłącz na środku pierścienia i trochę go powiększyć (sam mam grube palce a tego małego przełącznika ciężko wysterować:). Ktoś już kiedyś składał podobny request.
RGB.jpg
6. Nazwy lokalizacji można by wycentrować (tak jak wycentrowane są wszystkie ikony). Ale to taka bardziej estetyczno-kosmetyczna zmiana.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Xoggo on Wed May 06, 2020 2:54 pm, edited 1 time in total.
pzygmunt

2- ka dotyczy cloud-a/serwera
4 -ka nie potrafię wyklikać edycji
kaydee

:D punkt 4 potwierdzam

I nadal czekam na wprowadzenie opcji ;) :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
bulek68

U mnie jest ok.
Ostania aktualizacja apki z 21 kwietnia.

Nie da się nic wyklikać. 🤔
Xoggo

Być może 4-ka dotyczy tylko iOS.
Przynajmniej tak to ze screenow wygląda.
andrew01

Skoro w tym wątku pojawiają się także bug'i a nie tylko nowe funkcjonalności to podlinkuje problem, o którym już wcześniej pisałem :)

viewtopic.php?f=21&t=6037
kaydee

bulek68 wrote: Thu May 07, 2020 1:30 am U mnie jest ok.
Ostania aktualizacja apki z 21 kwietnia.

Nie da się nic wyklikać. 🤔
Mówimy o iOS na Antku pewnie jest ok. Ale i ja i kolega wcześniej widać używa iOS-a ✌🏻
Xoggo

kaydee wrote: Thu May 07, 2020 7:52 am Ale i ja i kolega wcześniej widać używa iOS-a ✌🏻
Nie widzę inaczej:)
Kassewsky

Może push powiadomienia bez zewnętrznych aplikacji. Chociażby na pocztę bramę itd. na przykład w danym harmonogramie aby przypominało ze brama otwarta lub jest poczta.
Do tego tryb tabletu.
Tak aby ikony były w na przykład trzech kolumnach. Więcej ikon na jednym ekranie to przyjemniejsza obsługa. 🙂

Return to “Zagadnienia ogólne”