Dzwonek Domowy bezprzewodowy Mp3 z powiadomieniem Push na tel

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Zibi

klimasstudio wrote: Mon Dec 16, 2024 11:01 am Łoooo ciekawy projekt

Ja u siebie miałem dzwonek z MP3 model sie KAKADU zwał i do tego sonoff mini jako automat schodowy który zwierał na 0,5s i odpalał KAKADu który odgrywał wgrany dźwięk.

@Zibi pokażesz wnętrze puszki ?
Tak, nie ma problemu tylko przypomnij się w piątek ponieważ dopiero zjadę do domu.
Ten dzwonek w sumie zamienił się nie tylko na dzwonek.
Robiłem kilka aktualizacji tego projektu od tamtej pory.
Puszka została tak jak na zdjęciu, ale wnętrze zostało zmienione elektronika itp i w sumie z tego schematu co jest w tym poście to już dawno nie aktualne.
Postanowiłem to wykorzystać jako głośnik centralny w domu taka Alexa :lol:
Wemos zamieniony na ESP32 komunikacja z MP3 po uart do tego karta SD i wgrane około 40 powiadomień głosowych miedzy innymi
Powiadomienie głosowe butla gazu, skrzynka pocztowa, czujniki dymu, czujniki zalania, domofon, dzwonek drzwi, akumulator samochód, itp itd
W środku siedzi Lora E32, uniwersalna radiowka RXB6 433mhz obsługująca piloty + ESP now+ Supla i czort wie już nie pamiętam co ja tam jeszcze napchałem :mrgreen:
Gitman

Zibi wrote: Mon Dec 16, 2024 10:43 pm
klimasstudio wrote: Mon Dec 16, 2024 11:01 am Łoooo ciekawy projekt

Ja u siebie miałem dzwonek z MP3 model sie KAKADU zwał i do tego sonoff mini jako automat schodowy który zwierał na 0,5s i odpalał KAKADu który odgrywał wgrany dźwięk.

@Zibi pokażesz wnętrze puszki ?
Tak, nie ma problemu tylko przypomnij się w piątek ponieważ dopiero zjadę do domu.
Ten dzwonek w sumie zamienił się nie tylko na dzwonek.
Robiłem kilka aktualizacji tego projektu od tamtej pory.
Puszka została tak jak na zdjęciu, ale wnętrze zostało zmienione elektronika itp i w sumie z tego schematu co jest w tym poście to już dawno nie aktualne.
Postanowiłem to wykorzystać jako głośnik centralny w domu taka Alexa :lol:
Wemos zamieniony na ESP32 komunikacja z MP3 po uart do tego karta SD i wgrane około 40 powiadomień głosowych miedzy innymi
Powiadomienie głosowe butla gazu, skrzynka pocztowa, czujniki dymu, czujniki zalania, domofon, dzwonek drzwi, akumulator samochód, itp itd
W środku siedzi Lora E32, uniwersalna radiowka RXB6 433mhz obsługująca piloty + ESP now+ Supla i czort wie już nie pamiętam co ja tam jeszcze napchałem :mrgreen:
Uważaj SkyNet nadchodzi już niedługo to ty będziesz dostawał przez głośnik powiadomienie że masz wyrzucić śmieci chyba że już tak jest
:lol: :D
kkkacper

Panowie ja tu tylko chcialem napisac, ze Zibi to jest mega gosc! Wlasnie jestem po pierwszych testach jego dzwonka i jestem mega zadowolony, dorobil wszystko o co prosilem, zawsze sluzyl pomoca i rada, takze jak ktos szuka takiego rozwiazania to na maxa polecam! :)

Return to “Pomysły i koncepcje”