Tomasz90 wrote: Sat Jan 28, 2023 8:47 pm
Możliwe, że źle się wyraziłem - chodziło mi o jeden włącznik/wyłącznik z podwójnym przyciskiem z podziałem na klawisze góra/dół.
Chciałem to ustawić w następujący sposób:
Przycisk góra - podnosi całą żaluzję,
Przycisk dół - opuszcza całą żaluzję,
Przytrzymanie przycisku góra - obrót lameli w jedną stronę,
Przytrzymanie przycisku dół - obrót lameli w drugą stronę.
Na forum sobie nie panujemy
Ok, przy dwóch przyciskach, właśnie tak sobie sterowanie lamelami wyobrażam. Jedynie problem jest taki, że pełen obrót lamelek trwa z reguły dość krótko i wydaje mi się, że ręcznie będzie ciężko trafić w odopowiednie ustawienie. Natomiast z apki powinno dać się to dobrze i wygodnie ustawiać.
mSRW wg mnie będą się lepiej spisywać przy fasadówkach, niż zwykłe SRW, ze względu na to, że mają detekcję poboru prądu i przez to "wiedzą", kiedy silnik ruszył. Moje domowe rolety mają jakieś zabezpieczneie, że przez pierwsza ~0.5 s od podania zasilania się nie ruszają. Na SRW potrafię lekko rozjechać pozycję względem rzeczywistości, gdy daję krótkie impulsy do rolet. Na mSRW precyzja reprezentacji pozycji jest dużo większa.
Natomiast nadal, wsparcie dla fasadówek czeka w poczekalni... Mamy duże zaległości szczególnie z softem na telefony i cały czas szukamy programistów na Androida i iOS. Także nie potrafię powiedzieć, kiedy ta funkcja doczeka się światła dziennego.
Są osoby, które już teraz używają SRW z fasadówkami i raczej nie narzekają. Także jeśli jesteś gotowy czekać na te funkcje, to polecam Suple do tego rozwiązania