Supla i żaluzje fasadowe - kiedy?

uchnast.michal

pzygmunt wrote: Fri Mar 08, 2024 11:32 am Takie wsparcie powinno się pojawić marzec/kwiecień 2024.
Wspaniała wiadomości, kilku osobom, które są w trakcie budowy poleciłem Suplę do żaluzji fasadowych i ... już nie dawali mi spokoju dopytując kiedy?! :) Prężnie działacie, brawo!
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
pzygmunt

Dodam tylko, że finalna wersja może się różnić od tego co widać na poniższych zrzutach.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LukaszH

Pierwszy po lewo to jak obecne rolety (chyba że ustawienie kąta odbywa się w cloud), ale środkowy i prawy obrazek, to jak się domyślam ustawiony kąt żaluzji. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało: Podniesienie lub opuszczenie o wskazaną wartość, a na sam koniec dodany ruch żaluzji wskazujący na dany kąt ? Całość oparta o sterowanie czasem czy wykrywaniem napięcia silników ?
klew

LukaszH wrote: Sun Mar 10, 2024 12:30 pm Pierwszy po lewo to jak obecne rolety (chyba że ustawienie kąta odbywa się w cloud), ale środkowy i prawy obrazek, to jak się domyślam ustawiony kąt żaluzji. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało: Podniesienie lub opuszczenie o wskazaną wartość, a na sam koniec dodany ruch żaluzji wskazujący na dany kąt ? Całość oparta o sterowanie czasem czy wykrywaniem napięcia silników ?
Ten z lewej to są rolety ;) tylko odświeżone.
Przyciski na dole będą trochę inaczej wyglądać niż to co na screenach.

Sterowanie lamelami głównie oparte o czas, ale jeśli urządzenie ma pomiar prądu, to ten czas będzie korygowany o faktyczny czas ruchu.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
uchnast.michal

Czy będą nowe moduły Zamela? Ewentualnie na jakich będzie mogło to działać by wykorzystać pełna funkcjonalność?
e-talking............
Robert Błaszczak

mSRW-01 ma pomiar prądu, a fasadowe będą obsługiwane przez obecnie produkowane mSRW i SRW.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
uchnast.michal

Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 2:05 pm mSRW-01 ma pomiar prądu, a fasadowe będą obsługiwane przez obecnie produkowane mSRW i SRW.
Ok czyli element, który służył do autokalibracji rolet. A coś z większą ilością wejść lub wyjść jest planowane?
e-talking............
klew

uchnast.michal wrote: Sun Mar 10, 2024 3:54 pm
Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 2:05 pm mSRW-01 ma pomiar prądu, a fasadowe będą obsługiwane przez obecnie produkowane mSRW i SRW.
Ok czyli element, który służył do autokalibracji rolet. A coś z większą ilością wejść lub wyjść jest planowane?
SRW-02m - na szynę, obsługuje 2 rolety
bul

Cześć !

Mam srw-01 + przycisk monostabilny.

Przy braku zaprogramowanych akcji przycisk monostabilny może działać na dwa sposoby:

- jeśli w konfiguracji jest monostabilny (domyślnie) - przyciśnięcie jednokrotne zamyka/otwiera całkowicie

- jeśli w konfiguracji jest bistabilny (na ścianie oczywiście jest dalej ten sam czyli monostabilny) - przyciśnięcie jednokrotne działa chwilowo/zwiernie - czyli tak jak na zwykłym bistabilnym przycisku bez podłączonego srw-01 - to działanie jest dla mnie idealne lecz przy tym konfigu tracimy możliwość wyboru akcji dla monostabilnego, bo zastępowane są akcjami dla przełącznika.

Czy da sprawić aby działał on tak jak na konfigu z bistabilnym , lecz bez przełączania go na bistabilny ? :)
klew

bul wrote: Thu Mar 14, 2024 5:54 pm Cześć !

Mam srw-01 + przycisk monostabilny.

Przy braku zaprogramowanych akcji przycisk monostabilny może działać na dwa sposoby:

- jeśli w konfiguracji jest monostabilny (domyślnie) - przyciśnięcie jednokrotne zamyka/otwiera całkowicie

- jeśli w konfiguracji jest bistabilny (na ścianie oczywiście jest dalej ten sam czyli monostabilny) - przyciśnięcie jednokrotne działa chwilowo/zwiernie - czyli tak jak na zwykłym bistabilnym przycisku bez podłączonego srw-01 - to działanie jest dla mnie idealne lecz przy tym konfigu tracimy możliwość wyboru akcji dla monostabilnego, bo zastępowane są akcjami dla przełącznika.

Czy da sprawić aby działał on tak jak na konfigu z bistabilnym , lecz bez przełączania go na bistabilny ? :)
Nie rozumiem ani pytania, ani jaki to ma związek z planowanym wprowadzeniem wsparcia dla żaluzji fasadowych

Return to “Sprzęt”