Chodzi mi o zmianę działania in1/2 (w trybie przycisku monostabilnego) przy chwilowym naciśnięciu. Aktualnie powoduje to jego podtrzymanie i całkowite zamknięcie/otwarcie, a powinno działać chwilowo.klew wrote: Thu Mar 14, 2024 9:09 pmNie rozumiem ani pytania, ani jaki to ma związek z planowanym wprowadzeniem wsparcia dla żaluzji fasadowychbul wrote: Thu Mar 14, 2024 5:54 pm Cześć !
Mam srw-01 + przycisk monostabilny.
Przy braku zaprogramowanych akcji przycisk monostabilny może działać na dwa sposoby:
- jeśli w konfiguracji jest monostabilny (domyślnie) - przyciśnięcie jednokrotne zamyka/otwiera całkowicie
- jeśli w konfiguracji jest bistabilny (na ścianie oczywiście jest dalej ten sam czyli monostabilny) - przyciśnięcie jednokrotne działa chwilowo/zwiernie - czyli tak jak na zwykłym bistabilnym przycisku bez podłączonego srw-01 - to działanie jest dla mnie idealne lecz przy tym konfigu tracimy możliwość wyboru akcji dla monostabilnego, bo zastępowane są akcjami dla przełącznika.
Czy da sprawić aby działał on tak jak na konfigu z bistabilnym , lecz bez przełączania go na bistabilny ?![]()
Związek ma to taki, że planowane wsparcie dla żaluzji może zakładać również taką zmianę.