Beninca bull 8 +zamel SBW 02. JAK PODŁĄCZYĆ?
-
Myślę, że szybciej uzyskasz odpowiedź u producenta.
-
Witam mam sbw-02 podłączony do bramy benica Bull 8 i z tej centrali podpięte zasilanie 24v jak mogę podłączyć funkcje furtkę pod domofon 5tech. Zasilanie na elektozaczepie 12v
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Potrzebujesz wpiąć się w dwa przewody zaciskami 21 i 24.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Super dzięki za info:). A jak zmienić ikonkę bramy otwarta zamknięta ? Jak brama otwarta to pokazuje mi na supli że zamknięta i na odwrót.
-
W ustawieniach czujnika otwarcia na cloud.supla.org zaznacz „Odwrócona logika”
-
O super dziękuję za info
pomogło -jest jak ma być i wszytko działa. Dziękuję bardzo
))

-
Witam, podłączyłem wszystko tak samo mam ten sam zestaw co Autor aczkolwiek na aplikacji pokazuje mi tylko moment otwarcia bramy jak i zamknięcia a nie pokazuje że jest w trakcie pracy, jak to można rozwiązać tak aby w aplikacji było widać iż brama jest w ruchu? Lub częściowo otwarta?
Drugie pytanie to czy można zmienić ikony otwartej bramy? mianowicie pobrałem ikony te same co są w aplikacji dodałem je do aplikacji i się rozjechały są za duże... dodatkowo do ikony chciałbym dodać opis np. "Otwarte" czy wiecie jak takie coś ogarnąć?
Drugie pytanie to czy można zmienić ikony otwartej bramy? mianowicie pobrałem ikony te same co są w aplikacji dodałem je do aplikacji i się rozjechały są za duże... dodatkowo do ikony chciałbym dodać opis np. "Otwarte" czy wiecie jak takie coś ogarnąć?
-
Potrzebujesz dodatkowego czujnika pośredniego otwarcia. Masz wolne miejsce w SWB-02 ?artur.popko wrote: Mon Aug 07, 2023 6:56 am Witam, podłączyłem wszystko tak samo mam ten sam zestaw co Autor aczkolwiek na aplikacji pokazuje mi tylko moment otwarcia bramy jak i zamknięcia a nie pokazuje że jest w trakcie pracy, jak to można rozwiązać tak aby w aplikacji było widać iż brama jest w ruchu? Lub częściowo otwarta?
Jak masz ustawione czujnik dla bramy i furtki to czujnika pośredniego nie podłączysz.
Ewentualnie SBW-02 do obsługi bramy i dodatkowy SBW-01/2 do obsługi furtki.
... dwa posty wyżejartur.popko wrote: Mon Aug 07, 2023 6:56 am Drugie pytanie to czy można zmienić ikony otwartej bramy? mianowicie pobrałem ikony te same co są w aplikacji dodałem je do aplikacji i się rozjechały są za duże... dodatkowo do ikony chciałbym dodać opis np. "Otwarte" czy wiecie jak takie coś ogarnąć?

pzygmunt wrote: Sat Jul 23, 2022 2:55 pm W ustawieniach czujnika otwarcia na cloud.supla.org zaznacz „Odwrócona logika”
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
Nie chodzi mi o to żeby ustawić odwróconą logikę, chce dopisać do ikony otwartej bramy słowo np. " Otwarte" pod ikonąlocal wrote: Mon Aug 07, 2023 7:59 amPotrzebujesz dodatkowego czujnika pośredniego otwarcia. Masz wolne miejsce w SWB-02 ?artur.popko wrote: Mon Aug 07, 2023 6:56 am Witam, podłączyłem wszystko tak samo mam ten sam zestaw co Autor aczkolwiek na aplikacji pokazuje mi tylko moment otwarcia bramy jak i zamknięcia a nie pokazuje że jest w trakcie pracy, jak to można rozwiązać tak aby w aplikacji było widać iż brama jest w ruchu? Lub częściowo otwarta?
Jak masz ustawione czujnik dla bramy i furtki to czujnika pośredniego nie podłączysz.
Ewentualnie SBW-02 do obsługi bramy i dodatkowy SBW-01/2 do obsługi furtki.
... dwa posty wyżejartur.popko wrote: Mon Aug 07, 2023 6:56 am Drugie pytanie to czy można zmienić ikony otwartej bramy? mianowicie pobrałem ikony te same co są w aplikacji dodałem je do aplikacji i się rozjechały są za duże... dodatkowo do ikony chciałbym dodać opis np. "Otwarte" czy wiecie jak takie coś ogarnąć?
pzygmunt wrote: Sat Jul 23, 2022 2:55 pm W ustawieniach czujnika otwarcia na cloud.supla.org zaznacz „Odwrócona logika”
Mam wolne miejsce w SB ponieważ nie mam furtki, jaki czujnik trzeba bylo by dokupic i jak to podpiac?
-
Photoshop/Paintartur.popko wrote: Mon Aug 07, 2023 11:03 am Nie chodzi mi o to żeby ustawić odwróconą logikę, chce dopisać do ikony otwartej bramy słowo np. " Otwarte" pod ikoną
Kontaktron np. Satel B3.artur.popko wrote: Mon Aug 07, 2023 11:03 am Mam wolne miejsce w SB ponieważ nie mam furtki, jaki czujnik trzeba bylo by dokupic i jak to podpiac?