Beninca bull 8 +zamel SBW 02. JAK PODŁĄCZYĆ?
-
Cześć wszystkim, chciałbym odgrzać kotleta, podłączyłem SBW02 do Beninca bull8 zgodnie ze schematem tutaj zamieszczonym, wszystko działa poprawnie oprócz funkcji furtka, mianowicie przy próbie otwarcia furtki brama otwiera się całkowicie, przy zamykaniu tylko ustalony kawałek, działa tak jakby odwrotnie. Funkcja bramy działa poprawienie, dodam że brama jest leciwa, nie ma fotokomórek, tylko wyłączniki krańcowe . Pozdrawiam
-
Sprawdź jaką masz dokładnie wersję centrali. Być może trzeba coś zmienić w ustawieniach.
-
Dzięki za szybką odpowiedź, powiedz a jak to dokładnie sprawdzić? Moja płyta wygląda tak :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Czy PP działa Ci w trybie krok po kroku (otwórz, zatrzymaj, zamknij, zatrzymaj) ?
Sprawdź w ustawieniach funkcje pokazane na załączonych zrzutach.
W instrukcji znajdziesz to na stronach 14 - 16.
https://www.xn--gaecki-4db.pl/wp-conten ... PBULL8.pdf
Sprawdź w ustawieniach funkcje pokazane na załączonych zrzutach.
W instrukcji znajdziesz to na stronach 14 - 16.
https://www.xn--gaecki-4db.pl/wp-conten ... PBULL8.pdf
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
PP tak właśnie działa tj. otwórz/zatrzymaj/zamknij itd...
ŁPED - 020
OPCL - off
IBCA - off
ŁPED - 020
OPCL - off
IBCA - off
-
Sprawdź co się dzieje jak wszystko odłączysz od P.P i PED i ręcznie zewrzesz PED na chwilę z COM.
Jeśli zachowanie będzie takie samo to sugeruję kontakt z producentem.
Jeśli zachowanie będzie takie samo to sugeruję kontakt z producentem.
-
Tak zrobiłem, niestety brama zachowuje się tak samo , tzn. funkcja furtki otwiera ją całkowicie a zamyka kawałek.
-
W takim razie sugeruję kontakt z producentem.
-
Witam, problem rozwiązany, silnik był źle podłączony, należało zamienić M1 z M2, oraz krańcówki zamienić miejscami SWO i SWC. Pozdrawiam
-
Witam wszystkich ponownie, skoro już rozwiązał się problem odwrotnie zamykającej się furtki, to pojawił się kolejny. Mianowicie mam ustawione tak jak kilka postów wyżej to znaczy sterownik sbw02 na jednym kanale otwórz zamknij bramę, a na drugim kanale otwórz zamknij bramę (furtkę), zależało mi żeby tak zrobić kanał, ponieważ funkcja samej furtki żeby uchylać bramę nie posiada funkcji auto zamykania, a ja w swoim starej bramie nie posiadam fotokomórek tylko czujniki krańcowe mechaniczne i problem polega na tym że czy otworzę bramę czy otworzę bramę/furtkę to obydwie zamykają się po ustawionych 5 minutach,można to jakoś ominąć?
Pozdrawiam
Pozdrawiam