Zepsuty SRW-01 ???

Sterownik rolet
Robert Błaszczak

A aktualne wersje firmware dla sterowników Supla możesz sprawdzić na tej stronie: https://updates.supla.org/
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
komanch

klew wrote: Mon Jan 01, 2024 2:49 pm Wersja .58 jest najnowsza i tam jest ta poprawka
A tak faktycznie, przepraszam, patrzyłem na updaty mSRW-01
czy mogę prosić o linka z opisem jak wgrać taką aktualizację?
klew

komanch wrote: Mon Jan 01, 2024 4:16 pm
klew wrote: Mon Jan 01, 2024 2:49 pm Wersja .58 jest najnowsza i tam jest ta poprawka
A tak faktycznie, przepraszam, patrzyłem na updaty mSRW-01
czy mogę prosić o linka z opisem jak wgrać taką aktualizację?
https://wilde.pl/2021/08/supla-jak-zakt ... pla-zamel/
komanch

Dzięki wielkie, spory ten opis :)
dla takiego updatu spodziewałem sie raczej czegoś typu jednego kliknięcia przycisku w Supla Cloud ;)
krzysiekanton

Witam, Miałem takie same objawy z srw-01. Po naciśnięciu przycisku lub z aplikacji słychać kliknięcie i nic się nie dzieje. Po kilkukrotnym naciśnięciu przycisk na chwilę staje się niedostępny w aplikacji. Wcześniej miałem firmware z wersją .53. Zaktualizowałem do wersji .58 i nic się nie zmieniło, a nawet wydaje mi się że jest gorzej (rzadziej udaje się zasunąć roletę niż na poprzednim firmware) Posiadam 3 sterowniki z takim problemem, pozostałe 10 sterowników nie ma żadnego problemu. Czy da się takie sterowniki jakoś naprawić odpłatnie ?
Mirosław F.

Prześlij do nas na serwis.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ArturGie

Hej !
Mam problem podobny jak autorzy powyżej, Sterownik srw-01 działał od kilku lat bez problemów, jakiś czas temu przestał odpowiadać, W aplikacji oraz na www był widoczny, po naciśnięciu przycisku/ włącznika (Sterowanie bistabilne) lub z aplikacji słychać charakterystyczne kliknięcie ale brak reakcji ze strony rolet. Musiałem go zdemontować by móc obsługiwać rolety. Wczoraj po długiej przerwie zamontowałem go ponownie i ku mojej uciesze działał normalnie !!

Co ciekawe po kilkunastu minutach testów znów cisza. Sytuacja jak wyżej opisana. Sprawdziłem połączenia kabli, zresetowałem do ustawień fabrycznych, zainstalowałem najnowsze oprogramowanie 2.8.61 wszytko szło zrobić bez najmniejszych problemów, ale niestety Ciągle brak odpowiedzi. problem jest z brakiem odpływu prądu do silnika rolet. Podwójne, czy tam wielokrotne klikanie nic nie daje. Próbowałem ustawiać rożne czasy itp w nowym sofcie sporo opcji (tak na marginesie -przydało by się jakiś opis do tego) Nie wiem co z tym fantem zrobić, sterownik znów odłączyłem, podłącze za jakiś czas zobaczę czy znów "ożyje" Miał ktoś podobnie ?

Pozdrawiam serdecznie
A
Mirosław F.

ArturGie wrote: Wed Jul 31, 2024 6:36 am Hej !
Mam problem podobny jak autorzy powyżej, Sterownik srw-01 działał od kilku lat bez problemów, jakiś czas temu przestał odpowiadać, W aplikacji oraz na www był widoczny, po naciśnięciu przycisku/ włącznika (Sterowanie bistabilne) lub z aplikacji słychać charakterystyczne kliknięcie ale brak reakcji ze strony rolet. Musiałem go zdemontować by móc obsługiwać rolety. Wczoraj po długiej przerwie zamontowałem go ponownie i ku mojej uciesze działał normalnie !!

Co ciekawe po kilkunastu minutach testów znów cisza. Sytuacja jak wyżej opisana. Sprawdziłem połączenia kabli, zresetowałem do ustawień fabrycznych, zainstalowałem najnowsze oprogramowanie 2.8.61 wszytko szło zrobić bez najmniejszych problemów, ale niestety Ciągle brak odpowiedzi. problem jest z brakiem odpływu prądu do silnika rolet. Podwójne, czy tam wielokrotne klikanie nic nie daje. Próbowałem ustawiać rożne czasy itp w nowym sofcie sporo opcji (tak na marginesie -przydało by się jakiś opis do tego) Nie wiem co z tym fantem zrobić, sterownik znów odłączyłem, podłącze za jakiś czas zobaczę czy znów "ożyje" Miał ktoś podobnie ?

Pozdrawiam serdecznie
A
Sprawdzałeś może multimetrem, czy na zacisku pojawia się napięcie kiedy zasterujesz urządzeniem?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ArturGie

multimetrem nie, tylko neonówką - ale tez powinno zasygnalizować, czy się mylę ?
Mirosław F.

ArturGie wrote: Wed Jul 31, 2024 9:06 am multimetrem nie, tylko neonówką - ale tez powinno zasygnalizować, czy się mylę ?
Jeżeli jest włączony przekaźnik i urządzenie jest dobrze podłączone to wskaźnik napięcia powinien zadziałać. Proponuję zdemontować urządzenie i wysłać do nas celem reklamacji.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27

Return to “ZAMEL SRW-01”