Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

User avatar
Utiliti.pro
Posts: 42
Joined: Sun Jan 12, 2020 7:45 pm

Post

Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

Utiliti.pro wrote: Mon Sep 21, 2020 7:40 pm Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
Zmień nazwę sieci w routerze na cokolwiek, a w AP ustaw taką nazwę sieci jaka jest obecnie.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
Utiliti.pro
Posts: 42
Joined: Sun Jan 12, 2020 7:45 pm

Post

A hasła też zamienić ?
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Utiliti.pro wrote: Mon Sep 21, 2020 7:40 pm Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
Każdy sterownik Zamela da się wprowadzić w tryb konfiguracji bez otwierania puszki. Należy 10 razy w odstępach ok. 1 sekundowych wciskać przycisk załączania.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

Utiliti.pro wrote: Mon Sep 21, 2020 8:48 pm A hasła też zamienić ?
Hasło musi być oczywiście to samo, przy czym w routerze nie musisz go zmieniać na inne.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
Utiliti.pro
Posts: 42
Joined: Sun Jan 12, 2020 7:45 pm

Post

Szkoda, że nie ma innej opcji czyli, że hurtowo podmieniam sterowniki na inną sieć jednak poświęcę czas i powprowadzam je w stan konfiguracji. Nie chcę mieć zmienionych nazw, że ap nazywa się tp-link a tp-link Ubiquiti. Dzięki za pomoc.
Bulion76
Posts: 109
Joined: Sat Feb 15, 2020 6:04 pm
Location: Ziemia Święta (Toruń)

Post

Robert Błaszczak wrote: Tue Sep 22, 2020 4:27 am
Utiliti.pro wrote: Mon Sep 21, 2020 7:40 pm Mam pytanie odnośnie zmiany sieci, chciałbym przerzucić wszystkie sterowniki, które obecnie łączą się z routerem na ap. Czy żeby to zrobić ja muszę otwierać wszystkie puszki i każdy sterownik wprowadzać w tryb konfiguracji ? Nie da się po prostu zmienić całkowicie sieci po której się łączą ?
Każdy sterownik Zamela da się wprowadzić w tryb konfiguracji bez otwierania puszki. Należy 10 razy w odstępach ok. 1 sekundowych wciskać przycisk załączania.
Niestety nie KAŻDY sterownik ZAMELA da się wprowadzić tym sposobem w tryb serwisowy
Na pewno nie można SBW-02 i SLW - 02
Na pewno można ROW-01, 02 oraz SRW-01, ROW-04m

Tu producent by musiał się wypowiedzieć bo jest nieścisłość i jakby brak kontynuacji tego rozwiązania w niektórych modułach.

Pozdrawiam
Ł.S
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
64 Urządzenia SUPLA , a w planach kolejne.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

SSL-02 przytrzymaj włącznik na ponad 15 sekund.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Wyjątek jest tylko przy SLW. Wynika to z tego, że przytrzymując przycisk można ściemniać/rozjaśniać. Tam czas naciśnięcia wynosi 15 sek. We wszystkich modułach Zamel-a przycisk CONFIG działa tak samo. SBW nie ma wejść sterujących.
Bulion76
Posts: 109
Joined: Sat Feb 15, 2020 6:04 pm
Location: Ziemia Święta (Toruń)

Post

Robert Błaszczak wrote: Sat Nov 07, 2020 12:32 pm SSL-02 przytrzymaj włącznik na ponad 15 sekund.
Działa, dzięki!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
64 Urządzenia SUPLA , a w planach kolejne.

Return to “ZAMEL ROW-16A”