VARILIGHT V-Pro Smart - zaproszenie do testów

User avatar
wojtas567
Posts: 2216
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

No to mój egzemplarz sprawuje się ok
Tu czas chyba od aktualizacji
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
PuteR
Posts: 1424
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Może ja miałem pecha, z drugiej strony coś może być na rzeczy bo u QLQ początkowy objaw był taki sam z tym ze u niego po twardym resecie zadziałało u mnie padło całkowicie.
User avatar
wojtas567
Posts: 2216
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

PuteR wrote: Thu Jan 12, 2023 6:24 pm Może ja miałem pecha, z drugiej strony coś może być na rzeczy bo u QLQ początkowy objaw był taki sam z tym ze u niego po twardym resecie zadziałało u mnie padło całkowicie.
Trochę strach proponować Ci żebyś otworzył tą czarną puszkę i zobaczył czy jest napięcie 230V, ale mógłbyś namierzyć ścieszki i zasilić samo ESP 3V3.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
QLQ
Posts: 2282
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

PuteR wrote: Thu Jan 12, 2023 6:24 pm Może ja miałem pecha, z drugiej strony coś może być na rzeczy bo u QLQ początkowy objaw był taki sam z tym ze u niego po twardym resecie zadziałało u mnie padło całkowicie.
Nie masz kogoś kto przelutuje Ci/ sam przelutuj jak potrafisz esp sterujące ze starego modułu?
Ew ja bym spróbował wgrać soft po kablach przecież bin jest dostępny
https://updates.supla.org/
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
PuteR
Posts: 1424
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Sam do takie lutowania to wole się nie odzywać 😊 bo żaden nie będzie działać. Wgrać na nowo bin to masz namalują żeby się wpiąć bezpośrednio w esp?? Czy wtyk esp wroom również trzeba zewrzeć gpio 0 z gnid żeby wprowadzić w tryb programowania??
wojtas567 wrote: Thu Jan 12, 2023 6:54 pm
PuteR wrote: Thu Jan 12, 2023 6:24 pm Może ja miałem pecha, z drugiej strony coś może być na rzeczy bo u QLQ początkowy objaw był taki sam z tym ze u niego po twardym resecie zadziałało u mnie padło całkowicie.
Trochę strach proponować Ci żebyś otworzył tą czarną puszkę i zobaczył czy jest napięcie 230V, ale mógłbyś namierzyć ścieszki i zasilić samo ESP 3V3.
Hmm elektrykiem nie jestem wiec do 230 wole się nie odzywać ale 3v3 namierzyć i w ten sposób zasilić to w sumie mogę spróbować
Last edited by PuteR on Thu Jan 12, 2023 8:53 pm, edited 1 time in total.
User avatar
PuteR
Posts: 1424
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

Samo ESP działa jak podłączam 3v3 i GND to jest połączenie, więc pewnie musiało się coś spalić przy układzie zasilania 230v :(
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4096
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Od trzech dni testuję otrzymany egzemplarz ściemniacza z poprawkami i działa u mnie bardzo dobrze. Zdecydowanie szybsza i pewna reakcja na wciśnięcie przycisku (włączenie / wyłączenie). Urządzenie wreszcie pamięta, że ma mieć włączoną funkcję wzmocnienia. Nawet szanowna małżonka zauważyła, że ta wersja działa znacznie lepiej :) .
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
jaku2k
Posts: 842
Joined: Sun May 24, 2020 8:40 pm

Post

Witam,

dzisiaj zamontowałem nową wersją ściemniacza (firmware v2.8.52, Cloud v22.11). Pierwsze wrażenia:
  • Ściemniacz jest bardziej responsywny. Największa różnica jest przy wyłączaniu.
  • Pokrętło ma tendencję do blokowania się w pozycji, kiedy wycięcie jest skierowane na śrubę w lewym dolnym rogu (tę przykręcaną bezpośrednio przez plastik.
Raz miałem sytuację podobną do tej opisanej przez @QLQ. Ściemniacz przeszedł w tryb "offline" (sterowanie lokalne działało). Odłączenie i podłączenie zasilania pomogło. Problemów z zasilaczem nie doświadczyłem.
Pozdrawiam
Jakub
pirat
Posts: 122
Joined: Sun May 12, 2019 12:22 pm

Post

Ściemniacz dotarł w czwartek dziś założony.
Jak na razie jest super w poprzednim czasem światło migało w tym jak na razie jest ok. Jedno co zauważyłem to na tej samej żarówce nowy ustawiony na max żarówka świeci jaśniej.
Potestuję więcej to dam znać
Dziękuję za wysyłkę
User avatar
pzygmunt
Posts: 18491
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

jaku2k wrote: Sat Jan 21, 2023 9:37 pm dzisiaj zamontowałem nową wersją ściemniacza (firmware v2.8.52, Cloud v22.11). Pierwsze wrażenia:
Warto zaktualizować go do wersji 2.8.54 ponieważ tam są poprawki, które mogą wpływać na zawieszanie. Soft nie jest jeszcze oficjalnie dostępny więc jak coś to napisz na priva to Ci go udostępnię.

Return to “Nowości”