No to mój egzemplarz sprawuje się ok
Tu czas chyba od aktualizacji
VARILIGHT V-Pro Smart - zaproszenie do testów
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Może ja miałem pecha, z drugiej strony coś może być na rzeczy bo u QLQ początkowy objaw był taki sam z tym ze u niego po twardym resecie zadziałało u mnie padło całkowicie.
-
Trochę strach proponować Ci żebyś otworzył tą czarną puszkę i zobaczył czy jest napięcie 230V, ale mógłbyś namierzyć ścieszki i zasilić samo ESP 3V3.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Nie masz kogoś kto przelutuje Ci/ sam przelutuj jak potrafisz esp sterujące ze starego modułu?
Ew ja bym spróbował wgrać soft po kablach przecież bin jest dostępny
https://updates.supla.org/
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Sam do takie lutowania to wole się nie odzywać bo żaden nie będzie działać. Wgrać na nowo bin to masz namalują żeby się wpiąć bezpośrednio w esp?? Czy wtyk esp wroom również trzeba zewrzeć gpio 0 z gnid żeby wprowadzić w tryb programowania??
Hmm elektrykiem nie jestem wiec do 230 wole się nie odzywać ale 3v3 namierzyć i w ten sposób zasilić to w sumie mogę spróbować
Last edited by PuteR on Thu Jan 12, 2023 8:53 pm, edited 1 time in total.
-
Samo ESP działa jak podłączam 3v3 i GND to jest połączenie, więc pewnie musiało się coś spalić przy układzie zasilania 230v
-
Od trzech dni testuję otrzymany egzemplarz ściemniacza z poprawkami i działa u mnie bardzo dobrze. Zdecydowanie szybsza i pewna reakcja na wciśnięcie przycisku (włączenie / wyłączenie). Urządzenie wreszcie pamięta, że ma mieć włączoną funkcję wzmocnienia. Nawet szanowna małżonka zauważyła, że ta wersja działa znacznie lepiej .
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Witam,
dzisiaj zamontowałem nową wersją ściemniacza (firmware v2.8.52, Cloud v22.11). Pierwsze wrażenia:
dzisiaj zamontowałem nową wersją ściemniacza (firmware v2.8.52, Cloud v22.11). Pierwsze wrażenia:
- Ściemniacz jest bardziej responsywny. Największa różnica jest przy wyłączaniu.
- Pokrętło ma tendencję do blokowania się w pozycji, kiedy wycięcie jest skierowane na śrubę w lewym dolnym rogu (tę przykręcaną bezpośrednio przez plastik.
Pozdrawiam
Jakub
Jakub
-
Ściemniacz dotarł w czwartek dziś założony.
Jak na razie jest super w poprzednim czasem światło migało w tym jak na razie jest ok. Jedno co zauważyłem to na tej samej żarówce nowy ustawiony na max żarówka świeci jaśniej.
Potestuję więcej to dam znać
Dziękuję za wysyłkę
Jak na razie jest super w poprzednim czasem światło migało w tym jak na razie jest ok. Jedno co zauważyłem to na tej samej żarówce nowy ustawiony na max żarówka świeci jaśniej.
Potestuję więcej to dam znać
Dziękuję za wysyłkę
-
Warto zaktualizować go do wersji 2.8.54 ponieważ tam są poprawki, które mogą wpływać na zawieszanie. Soft nie jest jeszcze oficjalnie dostępny więc jak coś to napisz na priva to Ci go udostępnię.