Po zmianie portu na 80 działa,
Na Sofar jest port w konfiguracji 8899
Możecie mi wyjaśnić dlaczego tak
Rozumie ze tort to tak jak dla przesyłki numer domu lub mieszkania
MultiSonoff & others - firmware
-
Wemos d1 mini temperatura 3 szt, Zamel SBW-01 wraz z krańcówkami, Mew-01, Row-01, Row-02, THW-01, Call Supla, Supla w Home Assistant
-
A czy ktoś z Was łączył się z Sofar poprzez APi
Czy z APi bedzie więcej danych z falownika ?
Czy z APi bedzie więcej danych z falownika ?
Wemos d1 mini temperatura 3 szt, Zamel SBW-01 wraz z krańcówkami, Mew-01, Row-01, Row-02, THW-01, Call Supla, Supla w Home Assistant
-
Koledzy, taki problem.
Gniazdko Gosund Sp111 z softem kolegi Lukfud.
Wysypało się oprogramowanie i zmuszony byłem do ponownej konfiguracji w svr42.supla.org. Wcześniej też się to zdarzało, ale za każdym razem mogłem je usunąć i ponownie zarejestrować na svr.supla.org.
Dzisiaj w trakcie konfiguracji gniazdko nie chciało przeskoczyć do następnego etapu "przełącz do supli" i przestało rozsyłać sieć ESP-XXXXXX, niebieska dioda mruga z częstotliwością co ok. 1 s, tak jakby nie mogło znaleźć sieci wifi. Czerwona dioda świeci się non stop. Po adresie IP też nie mogę się dostać do gniazdka.
W tej chwili nie mogę go zmusić do rozsyłania sieci ESP-XXXXXX, przycisk nie reaguje, przekaźnik nie załącza się.
Co dalej z tym zrobić ? czy jest konieczne ponowne wgranie softu do gniazdka ?
Gniazdko Gosund Sp111 z softem kolegi Lukfud.
Wysypało się oprogramowanie i zmuszony byłem do ponownej konfiguracji w svr42.supla.org. Wcześniej też się to zdarzało, ale za każdym razem mogłem je usunąć i ponownie zarejestrować na svr.supla.org.
Dzisiaj w trakcie konfiguracji gniazdko nie chciało przeskoczyć do następnego etapu "przełącz do supli" i przestało rozsyłać sieć ESP-XXXXXX, niebieska dioda mruga z częstotliwością co ok. 1 s, tak jakby nie mogło znaleźć sieci wifi. Czerwona dioda świeci się non stop. Po adresie IP też nie mogę się dostać do gniazdka.
W tej chwili nie mogę go zmusić do rozsyłania sieci ESP-XXXXXX, przycisk nie reaguje, przekaźnik nie załącza się.
Co dalej z tym zrobić ? czy jest konieczne ponowne wgranie softu do gniazdka ?
-
Cześć,lukfud wrote: Sun Apr 18, 2021 12:47 pm Dorzucam GUI dla falowników SolarEdge, Fronius i Afore
Urządzenie wybieramy we wstępnej konfiguracji.
Przeczytałem cały ten wątek i zaciekawił mnie ten post. Z komentarzy wychodzi że za pomocą Twojej binarki można zaczytywać dane z falownika SofarSolar, który akurat posiadam. Niestety nie miałem do czynienia z urządzeniami wemos ( po opisie zipa sugeruję że tylko na nim zadziała .bin ) - czy możesz, lub ktoś inny napisać którego tego wemosa trzeba kupić i co jeszcze żeby wykonać sobię taki odczyt danych z falownika Sofar ?
Z góry dziękuje
-
Nie do końca musi być wemos wystarczy esp. Wemos jest wygodny bo nie trzeba żadnych programatorów wystarczy przewód USB. Co do opisu to pewnie autor się wypowie ale wystarczy wgrać soft na esp skonfigurować i działa. Ja używam akurat z przykładów z arduino bo tak też jest właśnie kod do Afore - to jest to samo co Sofar.kikan wrote: Thu Nov 23, 2023 5:19 pmCześć,lukfud wrote: Sun Apr 18, 2021 12:47 pm Dorzucam GUI dla falowników SolarEdge, Fronius i Afore
Przeczytałem cały ten wątek i zaciekawił mnie ten post. Z komentarzy wychodzi że za pomocą Twojej binarki można zaczytywać dane z falownika SofarSolar, który akurat posiadam. Niestety nie miałem do czynienia z urządzeniami wemos ( po opisie zipa sugeruję że tylko na nim zadziała .bin ) - czy możesz, lub ktoś inny napisać którego tego wemosa trzeba kupić i co jeszcze żeby wykonać sobię taki odczyt danych z falownika Sofar ?
Z góry dziękuje
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Potrzebujesz:kikan wrote: Thu Nov 23, 2023 5:19 pm Cześć,
Z góry dziękuje
- https://allegro.pl/listing?string=wemos%20d1%20mini (ESP8266)
- https://github.com/tasmota/tasmotizer/releases (program do wgrywania)
- plik .bin z tego postu viewtopic.php?p=95101#p95101
i chwilę cierpliwości
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
Też byłbym zainteresowanyJuszczaczek1 wrote: Wed Apr 12, 2023 8:18 amJest szansa na dodanie falownikami foxess?lukfud wrote: Sun Apr 18, 2021 12:47 pm Dorzucam GUI dla falowników SolarEdge, Fronius i Afore
-
Na tą chwilę nie ma napisanej integracji z tymi falownikami.Leszekbialy wrote: Fri Nov 24, 2023 12:02 pmTeż byłbym zainteresowanyJuszczaczek1 wrote: Wed Apr 12, 2023 8:18 amJest szansa na dodanie falownikami foxess?lukfud wrote: Sun Apr 18, 2021 12:47 pm Dorzucam GUI dla falowników SolarEdge, Fronius i Afore
https://www.facebook.com/groups/supladiy/