Centralka NICE SPIN SNA2

juras

Zaktualizowalem modul SBW-02 w srode, przy bramie garazowej a przy wjazdowej nie mialem juz czasu
W aplikacji moblnej pojawilo sie cos nowego a mianowicie podglad najwazniejszych parametrow - literka "i" w kolku
Niesety, ale z ta aktualizacja zniknal mi podglad na status bramy (otwarta/zamknieta)
Czy ktos ma podobnie i rozwiazal problem?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Ta aktualizacja nie mogą mieć wpływu na stan bramy. Sprawdź czy nie poluzował Ci się jakiś przewód albo czy nie zrobiłeś zwarcia przy dotykaniu SBW.
juras

OK, dziekuje sprawdze jeszcze raz.
Zdarza sie, ze "mignie" status bramy na ikonce ale zaraz wraca do pozycji zamknietej - mowa o aplikacji na telefon
pzygmunt

Podłącz multimetr pod A1 i IN1.
juras

Brama garażowa otwarta to pokazuje ok. 23V a dla zamkniętej 0V
Poprawilem wszystkie połączenia i odłączyłem zasilanie od bramy. Przez parę sekund pokazuje otwartą a następnie znowu zamknięta (status ikonki). Podczas otwierania / zamykania status bramy jako zamknięta. CzasFM mrygnie przy otwartej ze dwa razy i znowu zamknięta
Trochę warjuje ikonka - przed update działała poprawnie stąd pytanie o wpływ aktualizacji na aktualną pracę
pzygmunt

Ta aktualizacja nic nie zmienia w obszarze wejść. Zbieg okoliczności. Sprawdź czy napięcie się utrzymuje na IN1.
juras

Poki co bez zmian, napiecia jak wczesniej
Wyglada to troche jak "lagi" lub bledy z wysylaniem informacji do chmury.
Po wygaszeniu ekranu w telefonie i ponownym uaktywnieniu pokazal otwarta brame ale chwile pozniej "wskakuje" znowu na status zamknietej pomimo tego, ze jest nadal otwarta. Jedyny prawidlowy status to brama zamknieta - ale to jest stan, nieomalze permanentny
Moze trzeba od nowa ja dodac do chmury zeby prawidlowo ja wykrywalo (jej stan) ?
Nie aktualizuje jeszcze bramy wjazdowej poniewaz nie wiem jak sie zachowa i moge stracic informacje o jej stanie
BTW. w ustawieniach na serwerze mam ustawione na : logika odwrocona i tak dzialalo, ale to nie powinno miec znaczenia
mdi87

Od razu po otwarciu pokazuje ci że brama otwarta i za chwilę zamknięta mimo że otwarta?

Mam nice spin ale chyba z sbw 01 zerkne później jak to podłączone.
juras

Mnie to dobrze dzialalo i nie zmienialem podlaczenia wiec to raczej nie jest problem fizycznego podlaczenia
Czasem otwieram brame i zostawiam otwarta a stan jest caly czas zamkniety a innym razem na chwile pokaze otwarty po czy zmienia sie znowu na zamkniety
Moze to jakas błahostka tylko musze dojsc co konkretnie sie posypalo
Robert Błaszczak

Odłącz przewód idący ze sterownika bramy do zacisku IN1 w SBW-02 i podłącz ten zacisk krótkim przewodem z zaciskiem A1 SBW-02. Powinieneś mieć stan bramy (przy odwróconej logice) zamknięty i ten stan powinien być stabilny. Jak odłączysz przewód od IN1 to stan bramy powinien zmienić się na otwarty i również być stabilny.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “ZAMEL SBW-02”