Ściemniacz 3 kanały + przyciski

dogu18

Dobry.

Wykorzystuje ten moduł do sterowania Akwarium.
2 x PWM i na trzecim kanale relay sterujący cewka co2.
Termometr ds hermetyczny na metrowym przewodzie.
Wszystko sterowane przez GUI_generic.

Od jakiegoś czasu mam takie coś. Czym to może być spowodowane. Bo temperatura stała w miejscu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
klew

dogu18 wrote: Fri Dec 17, 2021 2:22 pm Dobry.

Od jakiegoś czasu mam takie coś. Czym to może być spowodowane. Bo temperatura stała w miejscu.
Ogólnie DS-y używają temperatury w okolicy 75 stopni (coś koło tego - nie pamiętam dokładnie) do raportowania błędów. Tutaj to bardziej wygląda na jakieś 45 stopni. Jakbyś miał dokładny odczyt ile tam pokazało, to można spróbować po-googleować, czy to nie jest jakaś magiczna wartość raportowana przez niektóre termometry.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
dogu18

klew wrote: Fri Dec 17, 2021 3:02 pm
dogu18 wrote: Fri Dec 17, 2021 2:22 pm Dobry.

Ogólnie DS-y używają temperatury w okolicy 75 stopni (coś koło tego - nie pamiętam dokładnie) do raportowania błędów. Tutaj to bardziej wygląda na jakieś 45 stopni. Jakbyś miał dokładny odczyt ile tam pokazało, to można spróbować po-googleować, czy to nie jest jakaś magiczna wartość raportowana przez niektóre termometry.

Temperatura była według home asistant 44.9 44.7 45 i tak skakało lekko.
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
klew

dogu18 wrote: Fri Dec 17, 2021 3:56 pm Temperatura była według home asistant 44.9 44.7 45 i tak skakało lekko.
Jeśli skakała, to raczej nie ten trop.
Zdarzało się to częściej? Jeśli tak to ja bym wymienił DSa
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
dogu18

Wcześniej był spokój. Od tygodnia może z 4 razy się to zdarzyło. Mam zapasowego to wymienię przy okazji sprzątania w Akwarium.
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
LukaszH

Jak by wymiana pomogła to prośba o podzielenie się informacją - będzie pomocne w przyszłości :)
dogu18

LukaszH wrote: Sat Dec 18, 2021 12:01 pm Jak by wymiana pomogła to prośba o podzielenie się informacją - będzie pomocne w przyszłości :)
Wymieniłem przedwczoraj czujnik na nowy i jak ręką odjoł. Naradzie odczyty są stabilne
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
dogu18

Witam znowu przychodzę z pytaniem.
Zamówiłem na Ali przetwornice ale nie przyszły. Czy jest w ta przetwornica dostępna gdzieś w Polsce bo znalesctnie potrafię.

Z góry dzięki
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda
LukaszH

dogu18 wrote: Thu Sep 15, 2022 5:31 am Witam znowu przychodzę z pytaniem.
Zamówiłem na Ali przetwornice ale nie przyszły. Czy jest w ta przetwornica dostępna gdzieś w Polsce bo znalesctnie potrafię.

Z góry dzięki
Na allegro sporo tego, hasło: „przetwornica” w kategorii elektroniki - piny przygotowane są też do tej mini. Trzeba tylko sprawdzić napięcie jeśli ma się instalację 24V (większość jest niestety do 20V).
dogu18

Dobry.

Dokopałem po czasie ten projekt.

Mam u siebie łącznie 3 takie moduły. Wszystkie są sterowane z aplikacji bez fizycznych przycisków .

Do jednego modułu chciałem dodać przyciski bistabilne ale niestety coś jest nie tak bo jak ustawie w sofcie przyciski to światło się zapala i przygasa cały czas.

Co może być przyczyną? Sterowanie z aplikacji działa. Długość przewodów też wykluczam bo sprawdzałem nawet na bardzo krótkim przewodzie.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Grzegorz Labudda

Return to “Projekty użytkowników”