w tym ostatnim kodzie pole zmieniłem na 3 znaki więc można wpisać do 999 diodmrprezident14 wrote: Sat Dec 31, 2022 6:28 pm spoko ale potrzebuje dla 120 led
https://www.youtube.com/watch?v=yOwqMJdQnL4
Lampa ws2812B DIY
-
-
radzik_r wrote: Sat Dec 31, 2022 6:40 pmw tym ostatnim kodzie pole zmieniłem na 3 znaki więc można wpisać do 999 diodmrprezident14 wrote: Sat Dec 31, 2022 6:28 pm spoko ale potrzebuje dla 120 led
https://www.youtube.com/watch?v=yOwqMJdQnL4
Wszystko działa rozkminiłem, pierwszy raz spotkałem się z podwójnym instalatorem.
https://youtube.com/shorts/oetsm4dTZSU
-
Witam czy w najnowszym sofcie jest rowniez zdefiniowane GPIO dla przycisku wlaczania i zmiany programow lampki ? Jesli nie to wypadaloby dodac bo tak wlasciwie jest to lampka nocna wiec w ciemnosci nie bede szukal telefonu zeby wlaczyc lampke jasli moge wlaczyc sobie latarke.
. Oprocz tego mialbym jeszcze prosbe o zrodelko *.ino lub wsad pod SK6812 RGBW. Probowalem uruchomic na kodzie dla WS2812 ale co tzecia dioda swieci w innym kolorze ze wzgledu na przestawienie bitow w diodach SK.

-
SK nie mam więc nie wiem jak działa na tych diodach.pixello wrote: Mon May 01, 2023 4:43 am Witam czy w najnowszym sofcie jest rowniez zdefiniowane GPIO dla przycisku wlaczania i zmiany programow lampki ? Jesli nie to wypadaloby dodac bo tak wlasciwie jest to lampka nocna wiec w ciemnosci nie bede szukal telefonu zeby wlaczyc lampke jasli moge wlaczyc sobie latarke.. Oprocz tego mialbym jeszcze prosbe o zrodelko *.ino lub wsad pod SK6812 RGBW. Probowalem uruchomic na kodzie dla WS2812 ale co tzecia dioda swieci w innym kolorze ze wzgledu na przestawienie bitow w diodach SK.
Ale mogę spróbować skomponować na tych diodach ale to będzie w ciemno.
Co do przycisku to chyba dodawałem, ale nie pamietam w której wersji.
Przycisk działał na zmianę kanalu/efektu, a przytrzymanie on/off.
-
Witam,
Ja też jestem ciekaw czy na SK6812 będzie dzialać , bo takie diody zamierzam użyc zamiast bawić sie z Mosfetami itd.
Ja też jestem ciekaw czy na SK6812 będzie dzialać , bo takie diody zamierzam użyc zamiast bawić sie z Mosfetami itd.
-
Po wgraniu binarki do wemosa dane do logowania nie zapisują się, w czym może być problem?
-
Jak ktoś mi wyślę taśmę z SK6812 to powalcze ze zmianą pod to taśmę.
-
Witam, u mnie to samo ,Ekran konfiguracji po zapisie danych i ponownym uruchomieniu spowrotem kasuje pola i AP jest nadal dostępny.
Wgrywałem blanka za kazdym razem zmiana Flash Size tez nie pomogła.
Wgrywałem blanka za kazdym razem zmiana Flash Size tez nie pomogła.
-
Osobiście uważam, że do czasu wprowadzenia oficjalnego wsparcia, lepiej skorzystać z alternatywnego softu np wled. Owego czasu zastanawiałem się nad podstawową integracja polegającą na włączaniu supła presetow wled analogicznie jak wtyczka HA. Z braku czasu temat zamrożony.