Gosund P1

krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Michal81 wrote: Mon Aug 07, 2023 4:55 pm Hej .
Czy orientujecie się czy nadal trzeba wgrywać kod JSON-a ?
W GG jest opcja wyboru Gosund P1 .
Orientujesz się czy działa prawidłowo ??

Wgrałem soft z GG - ale np. główni wyłącznik nie działa , nie reaguje.
Podpowie ktoś jak go "ożywić " ??

Dioda głównego wyłącznika również nie świeci.....
w tej wersji podpowiadały się złe domyślne ustawienia dla przycisku. zaktualizuj do wersji 7.4.4 i przywróć ustawienia fabryczne lub po prostu popraw ustawienia przycisków na przełącz.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Michal81
Posts: 171
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Post

krycha88 wrote: Mon Aug 07, 2023 7:19 pm
Michal81 wrote: Mon Aug 07, 2023 4:55 pm Hej .
Czy orientujecie się czy nadal trzeba wgrywać kod JSON-a ?
W GG jest opcja wyboru Gosund P1 .
Orientujesz się czy działa prawidłowo ??

Wgrałem soft z GG - ale np. główni wyłącznik nie działa , nie reaguje.
Podpowie ktoś jak go "ożywić " ??

Dioda głównego wyłącznika również nie świeci.....
w tej wersji podpowiadały się złe domyślne ustawienia dla przycisku. zaktualizuj do wersji 7.4.4 i przywróć ustawienia fabryczne lub po prostu popraw ustawienia przycisków na przełącz.
Wrzuciłem na mowo świeża wersję 7,4,5.
Guzik zaczął reagować , ale niewłaściwie.
Po wgraniu softu , przycisk / przekaźnik nr..4 cały czas pozostaje w stanie "On".
Po naciśnięciu głównego guzika na listwie , na sekundę przełącza na "off" , po czym ponownie ustawia się na "on".
Podobnie gdy przełączany kanału w aplikacji.
Tak jak być chciał działać jako bistabilny , chociaż jest ustawiony jako monostabilny.

Gniazda USB pozostają cały czas włączone.

I jeszcze jedna kwestia krycha88 , bo chyba masz wpływ na działanie GG.
Podczas wyboru opcji w GG dla tej listwy , domyślnie włączona jest krańcówka ( a chyba jest tu niepotrzebna )
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

Krańcówka miała za zadanie obsłużyć wyjście przeciążenia gniazd USB i sygnał na niej miał je odłączać w przypadku przeciążenia. Ale chyba to było oprogramowane w sofcie oryginalnym i w GG nie działa.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

Michal81 wrote: Tue Aug 08, 2023 5:26 pm
krycha88 wrote: Mon Aug 07, 2023 7:19 pm
Michal81 wrote: Mon Aug 07, 2023 4:55 pm Hej .
Czy orientujecie się czy nadal trzeba wgrywać kod JSON-a ?
W GG jest opcja wyboru Gosund P1 .
Orientujesz się czy działa prawidłowo ??

Wgrałem soft z GG - ale np. główni wyłącznik nie działa , nie reaguje.
Podpowie ktoś jak go "ożywić " ??

Dioda głównego wyłącznika również nie świeci.....
w tej wersji podpowiadały się złe domyślne ustawienia dla przycisku. zaktualizuj do wersji 7.4.4 i przywróć ustawienia fabryczne lub po prostu popraw ustawienia przycisków na przełącz.
Wrzuciłem na mowo świeża wersję 7,4,5.
Guzik zaczął reagować , ale niewłaściwie.
Po wgraniu softu , przycisk / przekaźnik nr..4 cały czas pozostaje w stanie "On".
Po naciśnięciu głównego guzika na listwie , na sekundę przełącza na "off" , po czym ponownie ustawia się na "on".
Podobnie gdy przełączany kanału w aplikacji.
Tak jak być chciał działać jako bistabilny , chociaż jest ustawiony jako monostabilny.

Gniazda USB pozostają cały czas włączone.

I jeszcze jedna kwestia krycha88 , bo chyba masz wpływ na działanie GG.
Podczas wyboru opcji w GG dla tej listwy , domyślnie włączona jest krańcówka ( a chyba jest tu niepotrzebna )
Krancowka musi być jest ona potrzebna. Już o to kiedyś pytałem ale nie pamientam jaki ona ma cel ale wiem że być musi.
https://pietras-81.aqi.eco/
Michal81
Posts: 171
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Post

Ok.
Ale główny guzik nadal nie działa prawidłowo w sofcie z GG.
Ktoś by zechciał poprawić w wolnej chwili ? :D :D
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Michal81 wrote: Tue Aug 08, 2023 6:03 pm Ok.
Ale główny guzik nadal nie działa prawidłowo w sofcie z GG.
Ktoś by zechciał poprawić w wolnej chwili ? :D :D
Zrób aktualizację do najnowszej wersji i zrestartuj ustawienia urządzenia. Problemem było to, że krańcówka która służy do zabezpieczenia gniazda przekaźnika była ustawiona bez pullup i zabezpieczenie wyłączało przekaźnik.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Michal81
Posts: 171
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Post

krycha88 wrote: Tue Aug 08, 2023 8:03 pm
Michal81 wrote: Tue Aug 08, 2023 6:03 pm Ok.
Ale główny guzik nadal nie działa prawidłowo w sofcie z GG.
Ktoś by zechciał poprawić w wolnej chwili ? :D :D
Zrób aktualizację do najnowszej wersji i zrestartuj ustawienia urządzenia. Problemem było to, że krańcówka która służy do zabezpieczenia gniazda przekaźnika była ustawiona bez pullup i zabezpieczenie wyłączało przekaźnik.
Guzik zaczął działać . Śmiga jak ta lala..... :D :D
Działa on / off dla portów USB.
Brakuje by dioda pod guzikiem zapalała się - sygnalizując stan on / off.
Czy to można gdzieś ustawić ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Michal81 wrote: Wed Aug 09, 2023 2:34 pm
krycha88 wrote: Tue Aug 08, 2023 8:03 pm
Michal81 wrote: Tue Aug 08, 2023 6:03 pm Ok.
Ale główny guzik nadal nie działa prawidłowo w sofcie z GG.
Ktoś by zechciał poprawić w wolnej chwili ? :D :D
Zrób aktualizację do najnowszej wersji i zrestartuj ustawienia urządzenia. Problemem było to, że krańcówka która służy do zabezpieczenia gniazda przekaźnika była ustawiona bez pullup i zabezpieczenie wyłączało przekaźnik.
Guzik zaczął działać . Śmiga jak ta lala..... :D :D
Działa on / off dla portów USB.
Brakuje by dioda pod guzikiem zapalała się - sygnalizując stan on / off.
Czy to można gdzieś ustawić ?
Jest połączona z gniazdem więc powinna zapalać się jak włączysz gniazdo. Tak nie jest? ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
Michal81
Posts: 171
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Post

Sprawdziłem dla pewności kilkukrotnie....
Niebieska dioda pod wyłącznikiem ( tym który odpowiada za gniazda USB ) - miga tylko po podłączeniu zasilania - łączenie się z siecią WiFi.
Po połączeniu się z WiFi - gaśnie .
Nie zapale się w momencie włączenia gniazd USB. W tym momencie zapala się czerwona dioda przy gniazdach USB.
Pozostałe trzy guziki odpowiadające za trzy gniazda 230V - zapalają się i gasną właściwie.

Tak się zastanawiam - czy ten główni guzik - nie powinien odpowiadać za całą listwę ( nie tylko gniazda USB ) ??
Michal81
Posts: 171
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Post

krycha88 wrote: Wed Aug 09, 2023 4:18 pm
Michal81 wrote: Wed Aug 09, 2023 2:34 pm
krycha88 wrote: Tue Aug 08, 2023 8:03 pm
Zrób aktualizację do najnowszej wersji i zrestartuj ustawienia urządzenia. Problemem było to, że krańcówka która służy do zabezpieczenia gniazda przekaźnika była ustawiona bez pullup i zabezpieczenie wyłączało przekaźnik.
Guzik zaczął działać . Śmiga jak ta lala..... :D :D
Działa on / off dla portów USB.
Brakuje by dioda pod guzikiem zapalała się - sygnalizując stan on / off.
Czy to można gdzieś ustawić ?
Jest połączona z gniazdem więc powinna zapalać się jak włączysz gniazdo. Tak nie jest? ;)
Sprawdziłem dla pewności kilkukrotnie....
Niebieska dioda pod wyłącznikiem ( tym który odpowiada za gniazda USB ) - miga tylko po podłączeniu zasilania - łączenie się z siecią WiFi.
Po połączeniu się z WiFi - gaśnie .
Nie zapale się w momencie włączenia gniazd USB. W tym momencie zapala się czerwona dioda przy gniazdach USB.
Pozostałe trzy guziki odpowiadające za trzy gniazda 230V - zapalają się i gasną właściwie.

Tak się zastanawiam - czy ten główni guzik - nie powinien odpowiadać za całą listwę ( nie tylko gniazda USB ) ??

Return to “Gotowy sprzęt”