krycha88 wrote: Wed Aug 09, 2023 4:58 pm
Michal81 wrote: Wed Aug 09, 2023 4:54 pm
Sprawdziłem dla pewności kilkukrotnie....
Niebieska dioda pod wyłącznikiem ( tym który odpowiada za gniazda USB ) - miga tylko po podłączeniu zasilania - łączenie się z siecią WiFi.
Po połączeniu się z WiFi - gaśnie .
Nie zapale się w momencie włączenia gniazd USB. W tym momencie zapala się czerwona dioda przy gniazdach USB.
Pozostałe trzy guziki odpowiadające za trzy gniazda 230V - zapalają się i gasną właściwie.
Tak się zastanawiam - czy ten główni guzik - nie powinien odpowiadać za całą listwę ( nie tylko gniazda USB ) ??
To co opisaleś działa całkiem spójnie, czerwona dioda sygnalizuje stan
Główny przycisk w oryginale jest tylko do USB. Jak chcesz to tutaj powinno się udać zrobić wyłączanie nim całej listwy
Wydaje mi się że intuicyjnie podchodząc do tematu - na wszystkich przedłużaczach z wyłącznikiem - steruje on całą listwą . I tu też chyba lepiej by było tak zrobić , by jednym wyłącznikiem można było wyłączyć całą listwę , łączne z gniazdami USB.
Czerwona dioda jak pisałeś - sygnalizuje stan gniazdek. Bardziej chodziło mi o diodę niebieską pod włącznikiem głównym. Ona również powinna sygnalizować stan załączenia lub wyłączenia listwy. Teraz miga tylko przy łączeniu się z siecią. Potem już nie świeci.
No chyba że masz na myśli to , że pod wyłącznikiem są dwa kolory diody : niebieska i czerwona - to by było super. Wtedy niebieska zostaje do sygnalizowania stanu połączenia z wifi oraz trybu konfiguracji , a czerwona wskazuje stan listwy. Nie wiem niestety ile jest kolorów pod głównym wyłącznikiem...ja widzę tylko niebieski..