v2.3.26 Docker

Moderator: fracz

tomekk87
Posts: 185
Joined: Fri Aug 02, 2019 12:19 pm

Post

pzygmunt wrote: Mon Mar 01, 2021 6:26 pmmqtt explorer
łączy się tylko z moją prywatną suplą, nie wiem czy to ma znaczenie ale na swojej supli mam taki sam adres email
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jaki komunikat dostajesz jak się próbujesz łączyć MQTT Explorerem ?
Z jakiego IP się łączysz i na jaki serwer ?
tomekk87
Posts: 185
Joined: Fri Aug 02, 2019 12:19 pm

Post

coś takiego
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Otwierasz po kilkadziesiąt połączeń do serwera, a on Cię dropuje bo przekraczasz limit. Możesz zestawić max 5 połączeń MQTT.
i jeszcze w logach widzę z Twojego IP.

1614624355: Client mqtt-explorer-3ac84794 disconnected due to malformed packet.
1614624355: OpenSSL Error[0]: error:14094418:SSL routines:ssl3_read_bytes:tlsv1 alert unknown ca

Jakiś śmietnik pchasz na 8883
tomekk87
Posts: 185
Joined: Fri Aug 02, 2019 12:19 pm

Post

pzygmunt wrote: Mon Mar 01, 2021 6:45 pm Otwierasz po kilkadziesiąt połączeń do serwera, a on Cię dropuje bo przekraczasz limit. Możesz zestawić max 5 połączeń MQTT.
To w takim razie co źle robie?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie wiem.
Nie potrafię czytać w myślach i w konfiguracji zdalnych hostów do których nie mam dostępu.
Tomasz21
Posts: 102
Joined: Sun Feb 14, 2021 6:34 pm

Post

Jeśli łączy ci się(i działa) w pierwszej opcji -bez własnego brokera- to czemu na siłę chcesz robić protezę bridge broker<->broker?
tomekk87
Posts: 185
Joined: Fri Aug 02, 2019 12:19 pm

Post

Tomasz21 wrote: Mon Mar 01, 2021 7:54 pm Jeśli łączy ci się(i działa) w pierwszej opcji -bez własnego brokera- to czemu na siłę chcesz robić protezę bridge broker<->broker?
Bo chcę połączyć 2 lokalizacje- prywatną suplę i publiczną.
User avatar
PuteR
Posts: 1425
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Post

O właśnie jak w HA prawidłowo dodać konto publiczne do już istniejącego własnego?? Próbuję poprzez edycję configuration.yaml ale nie działa. Dodam że w moim przypadku przez mqtt explorer bez problemu łącze się z jednym jak i drugim kontem.
tomekk87
Posts: 185
Joined: Fri Aug 02, 2019 12:19 pm

Post

PuteR wrote: Wed Mar 03, 2021 8:35 pm O właśnie jak w HA prawidłowo dodać konto publiczne do już istniejącego własnego?? Próbuję poprzez edycję configuration.yaml ale nie działa. Dodam że w moim przypadku przez mqtt explorer bez problemu łącze się z jednym jak i drugim kontem.
Też chciałbym to wiedzieć. Ja też łączę się przez MQTT explorer bez problemu z suplą publiczną i prywatną. Dziwne rzeczy dzieją się jak do home assistant, na którym działa prywatna supla chcę dodać publiczną.

Return to “supla-docker”