v2.3.26 Docker

Moderator: fracz

User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Publiczny broker należy podpiąć do lokalnego. Tak jak w instrukcji.
tomekk87
Posts: 185
Joined: Fri Aug 02, 2019 12:19 pm

Post

pzygmunt wrote: Wed Mar 03, 2021 9:51 pm Publiczny broker należy podpiąć do lokalnego. Tak jak w instrukcji.
Problem w tym, że jak tak zrobię to nie wiem dlaczego, ale otwiera się te kilkadziesiąt połączeń do serwera i dzieje się tak jak to wyżej opisywałem. Staram się zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi, nie jestem informatykiem, bawię się tym amatorsko. Kilkukrotnie instalowałem wszystko od zera i zawsze ten sam efekt. Prawdopodobnie gdzieś popełniam zawsze ten sam błąd, tylko nie wiem gdzie.

Pozdrawiam
Tomek
szym3k
Posts: 268
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Post

Może ktoś u siebie sprawdzić jak wygląda zużycie CPU po poniesieniu dockera do 2.3.26?
U mnie niestety docker z supla-server prawie cały czas zżera 10%, gdzie wcześniej nie przekraczał 1%. Serwer chodzi na J3455.

htop pod konsolą dockera pokazuje:
Image

Większość pewnie nawet mogła tego nie zauważyć, choć może to przypadek jednostkowy. Jest ktoś w stanie sprawdzić?
djack2017
Posts: 691
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Post

supla-server CPU: 0.18%
__________________________________________________________
Specjalizowane oprogramowanie do sterowników Sonoff, Gosund, Blitzwolf, Shelly i innych:
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54
szym3k
Posts: 268
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Post

Spróbuje w takim razie wieczorem odbudować docker. Ciekawe co mu się stało. Restart oczywiście nic nie daje.
mickarp
Posts: 56
Joined: Wed May 27, 2020 2:33 pm

Post

i jak tam, udało się poprawić sytuację z %? ja mam ten sam problem na dokerze w synology
szym3k
Posts: 268
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Post

Ja problemu nie rozwiązałem, czyszczenie cachu, obudowa kontenera nic nie pomogła.

@pzygmunt jest jakaś opcja debugowania tego problemu?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18604
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Należałoby uruchomić tą binarkę w kontenerze z cpu-profilerem aby ustalić co zjada. Nigdzie nie obserwuję problemu z nadmiernym uzyciem CPU więc trudno mi jest Ci pomóc.
mickarp
Posts: 56
Joined: Wed May 27, 2020 2:33 pm

Post

u mnie po czyszczeniu cachu i obudowie kontenera supla-cloud i supla-server podskoczyły i zżerają około 18%. Jeśli @pzygmunt chciałbyś spróbować się w wolnej chwili połączyć teamviewerem z moim kompem to byłbym wdzęczny. Ja niestety nie jestem na tyle biegły w tym.. :(
szym3k
Posts: 268
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Post

Też chętnie udostępnię swoją maszynę, jak będę miał chwilę to zobaczę czy na innym synology też się tak dzieje (czysta instalacja), bo widzę, że u mnie i u kolegi jest podobny problem, a obydwaj mamy synology.

Return to “supla-docker”